Objavljen javni poziv za financiranje programa i projekata udruga civilnog društva Međimurske...

Objavljen javni poziv za financiranje programa i projekata udruga civilnog društva Međimurske županije

Podijeli

Međimurska županija je objavila javne natječaje za financiranje programa i projekata Udruga koji su od interesa za županiju.

Župan Matija Posavec objasnio je da se radi o 5 javnih natječaja kojima će se financirati programi rada civilnih udruga, socijalnih usluga, poljoprivrede, sporta, kulture, vrijednosti Domovinskog rata, kvalitetniji život u zajednici osoba s invaliditetom i slično. Ukupna vrijednost ovih natječaja premašuje 3,5 milijuna kuna.

Na raspisane natječaje može se javiti svatko tko ima kvalitetan projekt kojime oplemenjuje lokalnu zajednicu. Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb raspisao je natječaj vrijednosti 1.3 miljuna kn za više područja aktivnosti, od unapređenja očuvanja zdravlja, socijalne skrbi i položaja mladih, preko zaštite i promicanja prava nacionalnih manjina, do promicanja vrijednosti Domovinskog rata, razvoja i napretka civilnog društva te zaštite životinja. U Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu i sport su dva natječaja, jedan za registrirane sportske udruge koje okupljaju osobe s invaliditetom te rekreativne i amaterske sportaše, a drugi za sportske manifestacije.

Ukupna vrijednost koja se dodjeljuje je 1.4 miljuna kuna. Upravni odjel za gospodarske djelatnosti u nadležnosti ima dva javna poziva u vrijednosti 570.000 kn, a odnose se na financiranje programa i projekata iz područja poljoprivrede, šumarstva i lovstva. Uz navedenih 3,5 milijuna, gotovo pola milijuna kuna izdvaja se za direktne proračunske korisnike poput Zajednice hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije, a već krajem veljače će Upravni odjel za gospodarstvo i Turistička zajednica Međimurske županije raspisati natječaj u vrijednosti pola milijuna kuna za sufinanciranje turističkih projekata i manifestacija.

Rok za prijavu na svih 5 javnih poziva je 15. ožujka ove godine, a sva potrebna dokumentacija objavljena je na službenim stranicama Međimurske županije.

Podijeli