Obilježena 20. obljetnica osnutka Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski”

Obilježena 20. obljetnica osnutka Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski”

Podijeli

Održana je Klauzura HDZ-a o pripremama i koordinaciji izborne kampanje, a nakon toga i svečano obilježavanje 20. obljetnice osnutka Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski”. Bio je tamo premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović, ali i brojni drugi viđeniji HDZ-ovci i HDZ-ovke.
Nada Murganić, predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“, obratila se okupljenima te poručila kako ženama u političkoj areni nije lako.


“I to vidimo sada gotovo svaki dan, u odnosu prema našoj predsjednici. Vrlo često izrugivana, vrlo često kritizirana, jasno, uvijek potpuno neopravdano i ja ću slobodno reći samo zato što je žena i diskreditirana kao žena.”

​Andrej Plenković posebno je pohvalio HDZ-ovke koje su zauzele visoke pozicije u europskim institucijama. To ima samo HDZ, rekao je te dodao da je važno da uloga žena bude vidljiva i vodeća i u hrvatskim političkim strankama. Naravno, hvalio se rezultatima svoje Vlade te, po tko zna koji put, ustvrdio da vodi odgovornu politiku.


“I siguran sam da uz vašu potporu možemo takvim rezultatima osnažiti i programske ciljeve i kandidaturu predsjednice republike za još jednu pobjedu 22. prosinca i time poslati poruku da će Hrvatska demokratska zajednica i u idućem desetljeću predvoditi Hrvatsku. Da će žene u Hrvatskoj demokratskoj zajednici imati onu najsnažniju vodeću i najvažniju ulogu.”

Vrijeđanje je izraz nemoći, tvrdi Kolinda Grabar Kitarović.


“Kad vam netko ne može dati pravi argument onda krene upravo na stranu banaliziranja i ridikulizacije i slično. Dakle, ja sam na to navikla i osobno me to ne pogađa, ali ono što nije dobro oko toga jesu trendovi koji se stvaraju u Hrvatskoj. Kako u školama, tako u obiteljima, tako u društvu.”

Podijeli