Obilježen Dan Grada Mursko Središće

Obilježen Dan Grada Mursko Središće

Podijeli

Grad Mursko Središće jučer je svečano obiliježio svoj 21. rođendan, a središnji događaj bila je Svečana sjednica Gradskog vijeća u Centru za kulturu ›Rudar‹, gdje su uzvanike dočekali i srdačno pozdravili Zvonko Vrtarić, predsjednik Gradskog vijeća, Dražen Srpak, gradonačelnik i Miljenko Cmrečak, njegov zamjenik

A posebni uzvanici bili su župan Matija Posavec i njegov zamjenik Josip Grivec, saborski zatupnici Darko Horvat i Veljko Kajtazi, pomoćnica ministra Ana Mandac, članovi Gradskog vieća, načelnici i gradonačelnici, prijatelji grada iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske te mnogi drugi. Govornici su naglasili kako se Grad Mursko Središće razvija u pravom smjeru te da svakim danom postaje sredina u kojoj se dobro živi.

A jedan od najposjećenijih događaja u sklopu proslave Dana Grada Mursko Središće svakako je bio Masterchef, natjecanje u kuhanju mjesnih odbora u sastavu Grada, koji se održao na šetnici uz rijeku Muru. Kako se u isto vrijeme održavao i sajam cvijeća, gužva je bila velika no na kraju su svi prisutni došli do svoje porcije pa su se kotlići ispraznili u rekordnom vremenu. Sve ekipe skuhale su odlična jela, a prvo je mjesto pripalo mjesnom odboru Peklenica u sastavu Rudi Mesarić, Ksenija Flac i Ivana Maltarić. Djecu je rezveselio zabavni park koji je bio postavljen na šetnici te vožnja turističkim vlakićem po najsjevernijem gradu.

Podijeli