Novi singl! Aleksandra Slađana Milošević & WHITEHEADS – “Na Badnju večer”

Novi singl! Aleksandra Slađana Milošević & WHITEHEADS – “Na Badnju večer”

Podijeli

Nakon što su riječki Whiteheads, predvođeni Davorom Toljom, kreativnom snagom kultnog synthpop dua Denis & Denis, nedavno predstavili svoj prvi singl, „Što je bilo“, već nam stiže nova glazbena poslastica – pjesma „Na Badnju večer“, duet sa divom regionalne scene – Aleksandrom Slađanom Milošević!

„Zašto Aleksandra Slađana Milošević? Tražili smo dosljednu, beskompromisnu glazbenu ikonu koja je angažirana na svim poljima kulture… Glazba je radost i ljubav, spaja, a ne dijeli!“ komentira Davor ovu interesantnu suradnju, a Aleksandra dodaje: “Svatko ima svoj zadatak, a moj je očigledno da očuvam nešto malo ljudskosti i ne dozvolim da sve ode u propast. Svijet je stvoren i opstaje na pozitivnim porukama, a ne razdoru. Zajednički moto naše suradnje i poruka ljudima je – Spajaj i živi u miru!“

I ova je pjesma izašla iz radionice provjerenog dueta – skladatelja Davora Tolje i autorice teksta Alide Šarar. Kao i prvi singl, pjesma je snimana u poznatom riječkom studiju “GIS” pod producentskom palicom Mateja Zeca i Davora Tolje. Aleksandra Slađana Milošević u ovaj se projekt nije uključila samo kao pjevačica. Svoj obol pjesmi dala je i kao gitaristica i koaranžerka, a i spot koji će uskoro biti premijerno prikazan ima njezin redateljski potpis.

Interesantno je spomenuti da je u pjesmi korištena tema iz tradicionalne škotske pjesme “Auld Lane Syne” kojom se širom svijeta, u ponoć, obilježava ispraćaj stare godine.

ječački snovi i glazbeni hedonizam povezali su nekoliko generacija riječkih glazbenika u postavu ovog sjajnog benda. Whiteheads su Davor Tolja (Denis & Denis), Joško Serdarević (Xenia), Damir Komnenović, Boris Grgić i Ivan Krševan Komnenović.

Osim povratničkog singla i suradnje sa Aleksandrom Slađanom Milošević, Whiteheadsi planiraju još mnogo toga za iduću godinu, a detalje će javnosti otkriti uskoro.

WHITEHEADS @ FB: https://www.facebook.com/whiteheads.band

Podijeli