Novi kružni tok i rekonstruirani nadvožnjak otvaraju se 17. kolovoza ove godine!

Novi kružni tok i rekonstruirani nadvožnjak otvaraju se 17. kolovoza ove godine!

Podijeli
Foto: Iva Muminović

Otvorenje novog kružnog toka i rekonstruiranog nadvožnjaka u Kalničkoj ulici planirano je za 17. kolovoz. U rekonstrukciju nadvožnjaka krenulo se nakon ispitivanja koje je pokazalo da je nadvožnjak u vrlo lošem stanju. Zamjenik gradonačelnika Čakovca i voditelj projekta Mario Medved istaknuo je kako je prošle godine s projektantom dogovoreno da će se nadvožnjak rekonstruirati u 4 faze.

“Prve dvije faze obuhvaćale su kompletnu rekonstrukciju gornjeg ustroja, gornje ploče nadvožnjaka, sanacija naglavnih greda te kompletna sanacija nižeg dijela nadvožnjaka gdje se nalazi i sama odvodnja. Sve uključuje i stazu, ogradu i pripadajuću javnu rasvjetu.”

Treća faza je obuhvaćala kompletnu rekonstrukciju gornje strane nadvožnjaka te rekonstrukciju staze s pripadajućom led rasvjetom. Četvrta i posljednja faza podrazumijeva rekonstrukciju sjeverne i južne rampe te rekonstrukciju donjeg ustroja, odnosno sanaciju stupova i stubišta. Zamjenik Medved je dodao.

“Paralelno sa četvrtom fazom radova raspisali smo javnu nabavu za izgradnju kružnog raskrižja na crnoj prometnoj točki u gradu Čakovcu gdje su se stvarale velike gužve prilikom odlaska i povratka građana s posla.”

Ono što slijedi u iduća dva tjedna je polaganje grubog i finog asfaltnog sloja, a vrijeme planirane eksploatacije je 50 godina uz redovno održavanje.

Gradonačelnik Stjepan Kovač zahvalio je građanima na strpljenju te se ispričao.

“Ja bih se ispričao svim sugrađanima zbog možda podužeg trajanja radova, no uzmite u obzir da je tu bio COVID-19, pa 3 faze natječaja, vremenski to možda i nije predugo, no znam da kad ste u autu dugo je čekati i nestrpljivi ste. No, uskoro ćemo otvoriti te dvije važne investicije u ukupnoj vrijednosti od 20 milijuna kuna.”

Prve dvije faze financirao je Grad Čakovec dok su ostatak sufinancirale Hrvatske ceste. Izgradnja kružnog toka financirana je iz Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama u iznosu od 400 000 kuna.

Podijeli