Novi detalji oko Kujundžićeve imovinske kartice, nije upisana oranica u Novom Zagrebu

Novi detalji oko Kujundžićeve imovinske kartice, nije upisana oranica u Novom Zagrebu

Podijeli

Ministar zdravstva Milan Kujundžić ponovno je komentirao aferu s nekretninama.

Podsjetimo, Jutarnji list otkrio je još dvije nekretnine na kojima se ministar vodi kao vlasnik, a nema ih u kartici. Kako su otkrili, u Novalji na otoku Pagu prema zemljišnim knjigama na ministra glase još dva apartmana, veličine 38,99 i 37,69 četvornih metara, iako je on u novoj verziji kartice naveo samo jedan stan također u Novalji veličine 50 četvornih metara, koji glasi na njegovu suprugu. No Kujundžić je ponovno demantirao takve napise.

“Vidim da sam bogat postao preko noći, na Pagu od 2002. niti sam bio u politici ni bilo kakvim upravljačkim strukturama, imam jedan apartman koji je prijavljen u poreznu karticu. Ne znam čiji su apartmani, bilo bi dobro da jesu, ali moji nisu. Možda još dobijem neboder na trgu do sutra.”

U međuvremenu, cure novi detalji oko imovinske kartice. Prema pisanju Jutarnjeg lista, ni oranice od 578m2 u Novom Zagrebu, koja glasi na Kujundžićevu suprugu Tatjanu, nema u imovinskoj kartici. Kako piše Jutarnji, radi se o zemljištu u blizini parcela na kojima je tvrtka ministrove supruge podigla četiri zgrade sa stanovima u Klari.

“Na oranicama moja žena, odnosno njezina firma 2008. godine je gradila tri ili četiri male zgradice u Klari, od kojih jedan dio te čestice čini pristupnu cestu koja je vlasništvo Grada Zagreba, a uknjižba ide sporo, zaista na to ne mogu utjecati.”

Podijeli