NOGOMETNI TURNIR Sudionici U-13 turnira Međimurec 2019. stižu iz čak deset zemalja...

NOGOMETNI TURNIR Sudionici U-13 turnira Međimurec 2019. stižu iz čak deset zemalja svijeta

Podijeli

Do početka najjačeg turnira dječaka u kategoriji U-13 u ovom dijelu Europe ostalo je još mjesec dana, a organizatori u Nogometnom klubu Međimurec iz Dunjkovca/Pretetinca potvrdili su svih 16 ovogodišnjih sudionika iz deset zemalja: Japana, Austrije, Češke, Poljske, Švedske, Švicarske, Srbije, Crna Gore, Italije i šest ekipa iz Hrvatske.

Turnir će se održati tijekom tri dana, od petka 16. do nedjelje 18. kolovoza na dva igrališta; Međimurca u Pretetincu/Dunjkovcu i Tratama u Nedelišću. Ekipe će biti podijeljene u četiri skupine, a u eliminacijsku fazu plasirat će se dvije najbolje ekipe iz svake skupine.

Uz turnir će biti organizirane i brojne popratne manifestacije. Koliko je važan ovaj turnir govori i činjenica kako su igrači koji su činili okosnicu reprezentacije u Rusiji 2018. u svojoj mladosti nastupali na ovom turniru i ostavili značajan trag, a riječ je o: Ivanu Perišiću, Ivanu Striniću, Marku Pjaci, Josipu Pivariću, Lovri Kaliniću, Andreju Kramariću i Mateu Kovačiću koji je 2005. bio proglašen najboljim igračem turnira.

Turnir će i ove godine biti održan pod pokroviteljstvom HNS-a i licenciran je od UEFA-e.

Podijeli