NAPAD NA POLICAJCA U PRIBISLAVCU Mladić remetio javni red i mir glasnom...

NAPAD NA POLICAJCA U PRIBISLAVCU Mladić remetio javni red i mir glasnom muzikom, drugi napao policajca

Podijeli
Foto: Dino Varošanec

Policijska uprava međimurska javlja kako je 28-godišnjak osumnjičen za napad na policijskog službenika.

Jučer nešto prije ponoći u Pribislavcu u Ulici kralja Tomislava je pod utjecajem alkohola od 1,19 promila javni red i mir narušavao 23-godišnjak tako što je mobitelom spojenim na samostojeći zvučnik puštao glasnu muziku. Na izdana upozorenja i naredbe policijskih službenika da prestane s činjenjem prekršaja, 23-godišnjak se oglušio i nije želio stišati glazbu, a zatim se pokušao udaljiti s mjesta događaja.

Kako bi svladao otpor osobe koja remeti javni red i mir, policijski službenik je prema prekršitelju primijenio sredstva prisile, ali je u tom trenutku 28-godišnjak, koji se nalazio na mjestu događaja, fizički nasrnuo na policijskog službenika i lakše ga ozlijedio. Policijski službenici su uz primjenu sredstava prisile svladali 28-godišnjaka. Uhitili su 23-godišnjaka i 28-godišnjaka te ih priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Tijekom istraživanja je od 23-godišnjaka oduzet zvučnik, dok je alkotestiranjem 28-godišnjaka utvrđena prisutnost alkohola od 0,38 promila. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 28-godišnjak s područja općine Pribislavec, počinio kazneno djelo napada na službenu osobu te će se protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznena prijava.

Protiv 23-godišnjak s područja općine Pribislavec, podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Podijeli