Nakon tragedije na Hvaru dvoje djece teško, čekaju se rezultati pretraga

Nakon tragedije na Hvaru dvoje djece teško, čekaju se rezultati pretraga

Podijeli

Jučer je na brodu pronađen mrtav muškarac, dok je 5 osoba s broda zbog lošeg zdravstvenog stanja prevezeno u splitsku bolnicu. Riječ o talijanskoj obitelji.

Još nije poznato koji je točan uzrok njihovih tegoba. Liječnici su rekli da je stanje kod jedne bolesnice srednje teško, dok su dvoje bolesnika zbrinuti kroz dnevnu bolnicu. Nažalost situacija je loša kada su u pitanju dvoje djece Infektolog Dragan Ledina s KBC-a Split jučer je na konferenciji za medije rekao:


“Prerano je govoriti, ali čini mi se ipak da te školjke ne bi bile razlog, jer su oni samo dvije porcije dagnji jeli, a šest osoba od njih ukupno osam je oboljelo. Tako da sistemom eliminacije to možemo isključiti.”


“Nisam baš ovako na ovu situaciju naišao. Tako dvoje djece. Ali bilo je takvih slučajeva i kada može biti i infektivni uzrok tako naglih tegoba.”Voditeljica Zavoda za intenzivnu pedijatriju prim. doc. dr. sc.. Branka Polić o stanju djece


“Djeca su u jako teškom stanju, životno ugrožena i na respiratoru oboje. Imamo nažalost multiorganska zatajenja Poduzimamo sve mjere intenzivnog liječenja i sve nadomjesne terapijske postupke kako bismo pomogli, rekla je doc. Polić. Istaknula je da je primarno započelo s neurološkim simptomima, a sada su se razvili i multiorganski simptomi – problemi s plućima, srcem, jetrom. Ne znao o čemu se radi to ćemo znati nakon dijagnostičke obrade.”Preminuli muškarac je talijanski poslovni čovjek, a jedan od stradalih je i Bruno Mancuso, bivši talijanski senator.

“Svi mi koji smo se otrovali spavali smo na brodu na desnoj strani. Rekao bih da je uzrok trovanja plin koji se u kabine uvukao kroz otvore za klimatizaciju, mislim da je u pitanju kvar na tom sustavu. Uvjeren sam da hrana nije u pitanju jer djeca nisu ni okusila večeru, a najteže su stradala. U restoranu nas je večeralo šestero, nas četvero smo imali simptome, dok je dvoje naših prijatelja dobro”, rekao je za Večernji list iz bolničke sobe u Splitu gdje se sa suprugom oporavlja od trovanja. Razlozi tragedije doznat će senakon što se obavi istraga i nakon što se u splitskoj bolnici obave sve pretrage.

Podijeli