Nakon sastanka u Vladi, Milinović ublažio stavove

Nakon sastanka u Vladi, Milinović ublažio stavove

Podijeli

S druge strane Markovog trga danas je također bilo zanimljivo. Ličko-senjski župan Darko Milinović stigao je ljutit pred Vladu tražeći hitan sastanak s premijerom Plenkovićem, nakon što je sjednica županijske skupštine odgođena po peti put. Rekao je da neće otići iz Zagreba dok se ne riješi problem blokade županije, makar morao kampirati. Primili su ga premijer i ministar uprave Lovro Kuščević, nakon čega su tonovi ipak bili pomirljivi.

Ne bih došao u Zagreb da nisu u pitanju plaće za 260 ljudi, rekao je uoči sastanka župan Milinović.


“Oni moraju platiti kredite, moraju platiti godišnji odbor svojoj djeci, možda maturalna putovanja. Ja iz Zagreba ne idem, kampirat ću ovdje dok ne dobijem uvjerenje da ako isplatim plaću, ne kršim zakon. Htjeli bi možda da ja isplatim plaću pa da me anonimno prijave, jer nemam dokument na osnovu kojega to mogu napraviti”, rekao je uzrujani Milinović.

Ministar uprave Lovro Kuščević smatra da s isplatom plaća ništa nije sporno.


“Pa sukladno Zakonu o lokalnoj samoupravi, naravno da župan može donijeti odluku o financiranju nužnih izdataka, kako bi se isplatile plaće i svi oni materijalni troškovi da bi županija nastavila funkcionirati.”

Župan Milinović kaže da i dalje ne zna zašto je propao peti pokušaj održavanja sjednice s njegovim prijedlogom proračuna teškim 376 milijuna kuna. Pad proračuna značio bi i nove izbore, a krajnji rok za donošenje je 10. srpnja. Uoči sastanka u Vladi, Milinović je predsjednika Županijske skupštine Marijana Kustića nazvao lažovom, a sada je ipak ublažio stav. Tvrdi da nema dojam da ga HDZ želi destabilizirati i isprovocirati nove izbore.


“Nisam promijenio stav. Vrlo jasno kažem da sam spreman pričati sa svima. Ja sam spreman na nove izbore, ali mislim da oni nisu u interesu nikome.”

Ministar Kuščević je rekao da je u stalnom kontaktu s predsjednikom skupštine Kustićem te da je razlog pete odgode sjednice poboljšanje proračuna.


“Tu se još radi o nizu amandmana koji su jako bitni za ličko-senjsku županiju, koji su upitni, treba izdvojiti sredstva za njihovu realizaciju. Ja mislim da izbori nisu nikome u interesu, da treba usvojiti bolji proračun nego što je ovaj sada.”

Podijeli