Najuspješnija rezultatska godina za Sportsku udrugu slijepih „Zrinski“

Najuspješnija rezultatska godina za Sportsku udrugu slijepih „Zrinski“

Podijeli

Članovi Sportske udruge slijepih „Zrinski“ ostvarili su zavidne rezultate na Pojedinačnom državnom prvenstvu Hrvatskog saveza slijepih u održanom u Premanaturi. Od deset članova koji se u Udruzi bave pikadom za slijepe, na spomenutom prvenstvu svoje vještine pokazali su  Dragutin Andrašec, Marko Slaviček, Nenad Štrek i Danijel Sabol.

Nastavljajući niz dobrih rezultata iz prethodnih natjecanja, ove godine između 70 natjecatelja, naši Međimurci bili su vrlo uspješni zahvaljujući trudu i zalaganju koji ulažu na tjednim treninzima. Kroz godinu smo ostvarili dobre plasmane i na drugim natjecanjima te nam je ovo za sada najbolja godina što se tiče rezultata.“, istaknuo je predsjednik Udruge Nenad Štrek. U kategoriji slijepih na Državnom prvenstvu Dragutin Andrašec ostvario je 3. mjesto, Nenad Štrek bio je 2. u kategoriji visoko slabovidnih osoba, a u istoj kategoriji Danijel Sabol osvojio je 8. mjesto.

Zahvaljujući postignutim rezultatima, župan Međimurske županije Matija Posavec zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Brankom Sušecom upriličio je prijem za članove Sportske udruge slijepih „Zrinski“ te im je čestitao i zahvalio na neizmjernom radu koji ulažu u razvoj sporta i Udruge. Tijekom razgovora Župan i pročelnik Sušec obećali su potporu Udruzi u budućim aktivnostima kako bi im se omogućili što bolji uvjeti pripreme za sljedeća natjecanja: „Članovi Sportske udruge slijepih Zrinski daju nam primjer da se prepreke trebaju rušiti samo voljom i trudom. Svojom skromnošću i sportskim duhom čine našu zajednicu boljom, a na nama je da im budemo na raspolaganju kroz potrebnu podršku i pomoć.“, zaključio je župan Posavec.

medjimurska-zupanija.hr

Podijeli