Najavljen program manifestacije Airshow Čakovec 2018. – atraktivno nebo ovog vikenda u...

Najavljen program manifestacije Airshow Čakovec 2018. – atraktivno nebo ovog vikenda u Pribislavcu

Podijeli

Ovog će se vikenda u Pribislavcu održati Airshow Čakovec 2018. Na prostorima Zračne luke u Pribislavcu, u organizaciji Aerokluba Čakovec, u subotu 9. lipnja te dan kasnije, u nedjelju, ponovo se očekuje spektakularni program ispunjen razgledavanjem brojnih letjelica, nastupima akrobatskih skupina te preleta borbenih aviona

Kako su poručili Zlatko Železnjak, predsjednik Aerokluba Međimurje i direktor aeromitinga Zoran Braniša, očekuje se da će ovogodišnji miting biti najatraktivniji do sada, a prema procjenama ponovo se očekuje oko 20.000 posjetitelja. Publika će vidjeti englesku akrobatsku skupinu Team Raven koja će nastupiti u formaciji šest aviona Van’s RV i kojoj će ovo biti prvi nastup na hrvatskom nebu, ali i akrobatsku skupinu ratnog zrakoplovstva Krila oluje kao i latvijsku zračnu akrobatsku skupinu Baltic Bees Jet Team. Biti će tu borbeni zrakoplovi, MIG hrvatskog i Gripen mađarskog ratnog zrakoplovstva, helikopteri i jedrilice te modeli aviona s mlaznim motorima. Subota je rezervirana za Dan otvorenih vrata, a posjetitelji će već od 8 sati ujutro pa do kasnih večernjih sati moći razgledati aerodrom i zrakoplove koji će nastupiti u nedjelju, a članovi aerokluba će im biti na raspolaganju za eventualna pitanja i stručno vodstvo.

Nedjelja donosi pregršt vratolomija svjetski poznatih pilota, dok će izravni prijenos aeromitinga i atraktivne snimke iz kabina zrakoplova samih sudionika posjetitelji uživo moći pratiti na velikom video zidu. Organizatori apeliraju na posjetitelje, ali i sve mještane Pribislavca i okolice da poštuju savjete i preporuke oko ponašanja upućenih od službenih osoba, kao i privremenu prometnu regulaciju. U Pribislavcu će iz smjera ulice Ante Starčevića biti otvorena tri prilazna puta prema aerodromu, dok mu od strane Belice, odnosno od šume Lipovke za vrijeme održavanja manifestacije neće biti prilaza jer će se u tom dijelu nalaziti sigurnosna tampon zona za slučaj da dođe do kvara zrakoplova. Cijena ulaznice je 25 kuna za odrasle, a za djecu do 15 godina je ulaz besplatan.

Podijeli