Najavljen poslovni uzlet u Ivancu

Najavljen poslovni uzlet u Ivancu

Podijeli
U Županijskoj palači u Varaždinu zamjenik glavnog urednika Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević danas je predstavio projekt „Poslovni uzlet grada Ivanca“ u sklopu kojeg će od 18. lipnja u gradu Ivancu, u organizaciji Varaždinske županije, Grada Ivanca te Poslovnog dnevnika, biti održane besplatne edukacije za poduzetnike i obrtnike. Varaždinski župan Predrag Štromar istaknuo da  Ivanec kao grad gdje prevladavaju mala poduzeća i obrti zaslužuje biti dio projekta „Poslovni uzlet“.
– Ivanec ima zbilja velik potencijal da postane grad s visokim životnim standardom i povoljnim okruženjem za rad i život lokalnog stanovništva, gospodarstvenika i pojedinaca koji svoj interes vide kroz ulaganja na ovom području – naglasio je župan Štromar te dodao kako u Županiji trenutno vlada vrlo pozitivna investicijska klima, a da je ovaj prostor potpuno spreman i siguran za inozemne ulagače, potvrđuju i skora otvorenja pogona u kojima će biti zaposleno 500 radnika.
Gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić također je izrazio zadovoljstvo što će ivanečki poduzetnici i obrtnici dobiti priliku da sudjeluju na besplatnim edukacijama.
-Grad Ivanec već petu godinu zaredom organizira sve posjećeniji gospodarski sajam, pa smo prepoznali i vrijednost manifestacije Poslovnog dnevnika čije će pripremljene edukacije poduzetnicima i obrtnicima omogućiti jako korisna i upotrebljiva znanja – naglasio je gradonačelnik Batinić te istaknuo kako u Poslovnoj zoni u Ivancu još uvijek ima zemljišta na raspolaganju za poduzetnike, odnosno investitore. Najavio je i da Grad Ivanec planira kroz programe prekvalificirati i dodatno obrazovati prvenstveno nezaposlene građane, posebno mlađe od 30 godina.
Projekt „Poslovni uzlet“ krenuo je 2014. godine kada su besplatne edukacije za poduzetnike bile organizirane samo na županijskom i regionalnom nivou, no od 2015. godini projekt se počeo održavati i u gradovima. Poslovni uzlet izrazito je pozitivan projekt na regionalnoj i nacionalnoj razini koji kroz prizmu poduzetnika prati cjelokupno hrvatsko gospodarstvo. Projekt propagira rast, razvoj i nagrađivanje uspješnosti, a samim time utječe i na percepciju o investicijama, ulaganjima i ideji poduzetništva u Hrvatskoj. Preko 50% radne snage u Hrvatskoj zapošljavaju mali i srednji poduzetnici. Iz tog razloga, važno je da se poduzetnici dodatno educiraju i da se njime pomogne kako bi i dalje nastavali sa svojim pozitivnom radom. Poticanje poduzetništva vodi do zapošljavanja građana što povećava gospodarski rast, BDP i samim time i plaće i doprinose što kvalitetnijem životnom standardu.
Tekst i foto: Varaždinska županija
Podijeli