Nacional: Desno krilo HDZ-a pokreće udar na Plenkovića

Nacional: Desno krilo HDZ-a pokreće udar na Plenkovića

Podijeli
11.09.2016., Zagreb - Clanovi HDZ-a u sredisnjici stranke na Trgu zrtava fasizma docekuju rezultate izvanrednih parlamentarnih izbora. Andrej Plenkovic, Milijan Brkic. Photo: Robert Anic/PIXSELL

Tjednik navodi kako žele spriječiti premijerov plan da spornu spomen-ploču s natpisom ZDS ukloni u rujnu te žele izazvati pad Vlade i smjenu Plenkovića s čela HDZ-a

Vodstvo HDZ-a sumnja da je desno krilo te stranke potpomognuto dijelom braniteljske populacije započelo operaciju s krajnjim ciljem destabilizacije i rušenja prvo Vlade, a potom Andreja Plenkovića s vrha te stranke.

Sumnjaju da su s tom operacijom povezani i neki visoki dužnosnici HDZ-a. To je Nacionalu potvrdio visoki politički izvor blizak Andreju Plenkoviću.

I dok HDZ-ovi partneri iz HNS-a i treći dan zaredom ponavljaju da imaju dogovor s premijerom Plenkovićem o “žurnom” uklanjanju HOS-ove ploče iz Jasenovca, premijer je zasad suzdržan u izjavama.

Šuti i većina HDZ-ovaca koji bi mogli znati koja je sudbina HOS-ove ploče, ali jučer se za Večernji list oglasio Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a, s vrlo jasnim stavovima o spomen-ploči jedanaestorici HOS-ovaca.

– Činjenica je da je spomen-ploča HOS-a postavljena zakonito, a ne na silu i činjenica je da je na njoj ratni grb legalne postrojbe iz Domovinskog rata koja u svom ratnom putu nema ni najmanje mrlje.

Činjenica je da u demokratskoj i neovisnoj Hrvatskoj nema potrebe za nasiljem i bespotrebnim dizanjem tenzija. Hrvatski branitelji iz HOS-a imaju toliko veze s ustaštvom koliko neki, koji su zadnjih dana vrlo glasni, imaju veze s hrvatstvom.

Ti nikada nisu ni željeli Hrvatsku; ne samo da je nisu željeli već su i radili protiv njene slobode i neovisnosti.

Neka se i dalje, kao i inače, odmah dižu na zadnje noge na spomen slova H, ali Hrvatska je stvorena, obranjena i živjet će vječno – poručio je Brkić, pripadnik HDZ-ova desnog krila.

Podsjetimo, potpredsjednik Vlade, HNS-ov Predrag Štromar jučer je kazao:

“Mi imamo dogovor s premijerom Plenkovićem, da takvih obilježja više neće biti u javnosti Republike Hrvatske. I dalje stojim kod toga”, rekao je Štromar. “On će to vrlo brzo odraditi”, dodao je.

hr.n1info.com

Podijeli