Na vozilo Hitne pomoći palo stablo, vatrogasci spasili tehničara

Na vozilo Hitne pomoći palo stablo, vatrogasci spasili tehničara

Podijeli

Olujni vjetar i ove je noći stvarao probleme na području Zagreba. Vatrogasci su uglavnom micali srušene grane s cesta.
U naselju Travno spasili su i tehničara Hitne pomoći, ispričao je za Media servis zapovjednik Javne vatrogasne postaje grada Zagreba, Siniša Jembrih.

“Tijekom vožnje, na vozilo Hitne pomoći se srušilo stablo, koje je usput uništilo više automobila. Sreća u nesreći je što je stablo prvo palo na parkirani automobil pa onda na Hitnu pomoć. Da je pogodilo izravno Hitnu pomoć, bojim se da bi tehničar u najmanju ruku bio teško ozlijeđen. Mi smo kolegu iz Hitne pomoći izvukli van i nakon uviđaja je drvo maknuto s automobila.”

Tijekom noći vodostaji Kupe, Korane, Mrežnice, Gline i Sunje bili su u porastu. Najteže stanje bilo je na području Hrvatske Kostajnice gdje su vatrogasci postavljali barijere te u općini Rakovica na karlovačkom području. Na području Plitvičkih jezera tijekom noći je palo 75 litara kiše, a u prethodnim danima još i više, rekao je za Media servis Zoran Čavlović iz Glavnog centra obrane od poplava.

“Korana se izlila kao posljedica naglih oborina i takav porast rijeke Korane na tom području u gornjem toku je neobičan, znači došlo je do plavljenja. Hrvatske vode su uvijek davale potrebne vreće i materijal da se građani obrane.”

Ipak, Čavlović kaže kako ovi vodostaji nisu na razini onih iz 2014. godine

“Ovi vodostaji su daleko niži. U Županji očekujemo nekih 900 cm, a znamo da je ono bilo preko 1129 cm. Ovaj vodostaj koji očekujemo na Uni je daleko niži i od 2014. godine i svih godina prije.”

Podijeli