Na brodu u Hvaru preminuo muškarac, dvoje djece životno ugroženo

Na brodu u Hvaru preminuo muškarac, dvoje djece životno ugroženo

Podijeli
Foto: Ilustracija

Tragedija na Hvaru. Na brodu je pronađen mrtav muškarac, dok je 5 osoba zbog lošeg zdravstvenog stanja prevezeno u splitsku bolnicu. Sumnja se u trovanje hranom.

Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić:

‘‘Danas oko 10 sati i 10 minuta zaprimili smo informaciju kako je kapetan broda najavio uplovljavanje u hvarsku luku jer je na brodu pronađen mrtav muškarac. Četiri osobe s broda zbog lošeg zdravstvenog stanja su prevezene u splitsku bolnicu. O događaju je izvješteno Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, a zamjenik županijskog državnog odvjetnika izaći će na mjesto događaja i uz asistenciju policije obavit će se očevid.‘‘

Navodno je riječ o talijanskoj obitelji, a dvoje djece u dobi od 5 i 14 godina je životno ugroženo, potvrdila je za Radio Dalmaciju dr. Franka Polić. Još nije poznato koji je točan uzrok njihovih tegoba, a obitelj je večer prije večerala dagnje na Hvaru. Infektolog Dragan Ledina:

“Prerano je govoriti, ali čini mi se ipak da te školjke ne bi bile razlog, jer su oni samo dvije porcije dagnji jeli, a šest osoba od njih ukupno osam je oboljelo. Tako da sistemom eliminacije to možemo isključiti.”

“Nisam baš ovako na ovu situaciju naišao. Tako dvoje djece. Ali bilo je takvih slučajeva i kada može biti i infektivni uzrok tako naglih tegoba.”

Podijeli