U Murskom Središću održana bilateralna konferencija s partnerima iz četiri susjednih zemalja

U Murskom Središću održana bilateralna konferencija s partnerima iz četiri susjednih zemalja

Podijeli

Grad Mursko Središće njeguje dobrosusjedske odnose s Općinom Lendava s kojom se zalaže za izgradnju novog mosta i zaobilaznice, Gradom Lenti s kojim je od 2004. godine bratimljeni, ujedno kao i sa Općinom Narda sa kojima surađuje kulturno i turistički, Občinom Beltinci s kojima razvija nove i inovativne EU projekte, te Gradom Bad Radkersburg na povezivanju i unapređenju civilnog društva. U lipnju ove godine u Šentilju u Slovenskih goricaj održana je Bilateralna konferencija na kojoj je prisustvovao i Grad Mursko Središće

Druga Bilateralna konferencija održana je ovog tjedna u novootvorenom Cnetru za kulturu Rudar. Cilj konferencije je povezivanje država Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, razmjena iskustava, te suradnja na zajedničkim projektima koji će doprinijeti razvitku i boljitku svih četriju država. Gradonačelnik Dražen Srpak je sudionicima prikazao promo film Poduzetnička zona Grada Mursko Središće. Srpak je ujedno istaknuo da način na koji su povezani je jedan od glavnih aduta koji će danas, ali i u budućnosti biti bitan kod apliciranja projekata.

Regionalne razvojne agencije Međimurske županije, Občine Lendave, Grada Lenti i Bad Radkersburga predstavile su svoje poslovanje i projekte koje su provele i koje provode, te mogućnosti buduće suradnje na zajedničkim projektima. Teme o kojima se također raspravljalo su Lendava prijestolnica kulture 2025. godine, 100 godina granice KULT, Biosferno područje i Park prirode duž rijeke Mure te suradnja i upravljanje sustavima zaštite od poplave na područjima uz rijeku Muru.

Podijeli