MURSKO SREDIŠĆE U studenom kreće asfaltiranje raskopanih ulica

MURSKO SREDIŠĆE U studenom kreće asfaltiranje raskopanih ulica

Podijeli

U Murskom Središću sve je spremno za polaganje grubog sloja asfalta u ulici Marka Kovača, a do zime se planiraju asfaltirati sve ostale raskopane ulice u kojima je aglomeracija završena. Riječ je o Brežnoj ulici, Murskoj ulici, Rade Končara, Franje Koroša te Ivana pl. Zajca.

Za Ulicu Matije Gupca još od početka aglomeracije, iz Grada upozoravaju izvođače radova na potrebu završetka radova do zime. Grad Mursko Središće proveo je javnu nabavu i osigurao sredstva za njeno uređenje u iznosu od 3,5 milijuna kuna.

Međutim, to je postalo upitno s obzirom na to da se kasni s polaganjem fekalnih cijevi, a potrebno je još izmijeniti plinske i vodovodne instalacije s ponovnim priključenjem svake kuće, a treba postaviti još oborinsku odvodnju. Tek se nakon toga može asfaltirati s vjerojatno prije toga potrebnim rokom za slijeganje terena.

U slučaju da dobro vrijeme posluži i u zimskom periodu, vjerojatno je da bi se početkom iduće godine Ulica Matije Gupca mogla asfaltirati barem grubim slojem asfalta. Iz Grada poručuju da čine sve što je u njihovoj moći da utječu na brzinu radova, a također i održavanje raskopanih ulica u prihvatljivom stanju.

Podijeli