MURSKO SREDIŠĆE Organizirana pomoć starijima, bolesnima i osobama u samoizolaciji

MURSKO SREDIŠĆE Organizirana pomoć starijima, bolesnima i osobama u samoizolaciji

Podijeli

U Gradu Mursko Središće organiziraju pomoć starijima, bolesnima i osobama u samoizolaciji. Tako je održan sastanak na kojem je dogovorena dinamika pružanja pomoći najugroženijim građanima. U mjeru pružanja pomoći uključit će se volonteri iz svakog naselja Grada Mursko Središće.

Osobama koje su u samoizolaciji ili osobama koje boluju od koronavirusa je potrebna nužna pomoć s obzirom na to da se ne smiju kretati izvan svojih kuća, stanova ili objekata u kojima žive, ali isto tako, pomoć je potrebna i starijim, bolesnim i nemoćnim osobama. Sugrađani starije životne dobi, kronični bolesnici ili osobe koji su u samoizolaciji – žive same i nemaju nikoga iz obitelji, kojima je potrebna pomoć u nabavi namirnica, potrepština ili lijekova mogu se javiti predsjednicima Mjesnih odbora. Oni su zaduženi za koordinaciju između volontera i primatelja pomoći. Stupit će u kontakt s volonterima i odmah ih uputiti da posjete korisnika kojem je potrebna pomoć oko dostave namirnica ili lijekova.

Isto tako, možete se javiti i u Gradsku upravu Grada Mursko Središće na broj telefona 370-771. Volonteri će prilikom posjeta građanima biti označeni. Imat će reflektirajući prsluk civilne zaštite te volontersku iskaznicu s imenom i prezimenom volontera i štambiljom Grada, kako bi se izbjegle bilo kakve neugodne ili nepoželjne situacije. Pomoć se odvija isključivo na kućnom pragu prije svega radi očuvanja zdravstvene zaštite samih volontera, ali i korisnika.

Mole se građani koji će zatrebati pomoć da prije nego što kontaktiraju zadužene osobe za pomoć, pripreme novac i popis namirnica koje su im potrebne, a za nabavu lijekova i potrebne dokumente, odnosno zdravstvenu iskaznicu i iskaznicu dopunskog osiguranja.

Podijeli