MURSKO SREDIŠĆE Održan online sastanak partnera na projektu Energy tour

MURSKO SREDIŠĆE Održan online sastanak partnera na projektu Energy tour

Podijeli

U Murskom Središću je održan online sastanak partnera na projektu Energy tour. Osim predstavnika Murskog Središća, na videokonferenciji sudjelovali su i predstavnici Općine Lovászi, predstavnici Grada Lenti i Općine Gosztole te predstavnici Zajedničkog tajništva u Budimpešti.

Projekt prekogranične suradnje s provedbom je započeo početkom rujna, a Grad Mursko Središće provodi već intenzivna istraživanja povijesti rudarstva i naftaštva, prikupljanje podataka i slaganje priče za koncept dviju interpretacijskih točaka koje su najvažniji dio za Mursko Središće – Spomendom rudarstva i Spomenpark naftaštva.

Već sljedeće godine bit će provedena javna nabava i Grad će se obogatiti za ozbiljan turistički proizvod. Osim uređenja navedenih destinacija, Grad Mursko Središće izdat će i prateću monografiju koja će obraditi problematiku naftaštva i rudarstva.

Ukupna vrijednost projekta je nešto veća od 760 000 eura. Od ukupne vrijednosti 85 % je financirano europskim sredstvima, dok 15 % partneri financiraju sami.

Podijeli