MURSKO SREDIŠĆE Održan aktualni sat u sklopu 14. sjednice gradskog vijeća

MURSKO SREDIŠĆE Održan aktualni sat u sklopu 14. sjednice gradskog vijeća

Podijeli

Na 14. sjednici Gradskog vijeća Murskog Središća otvoren je i aktualni sat.

Novi dječji vrtić bi trebao biti gotov do blagdana sv. Barbare odnosno 4. prosinca, a najkasnije do Božića. Gradska uprava seli u sadašnje prostore vrtića, a gradonačelnik Srpak je izjavio kako bi prostori Gradske uprave bili najbolji za centar državnih službi – Zavod za mirovinsko osiguranje, Zavod za zapošljavanje, Murs ekom i Urbanizam te je dodao kako je već sa svima odrađeni prvi sastanak.

Srpak je naglasio kako su započeli radovi na Društvenom domu u Peklenici, a grobna kuća Peklenica – Križovec će biti u potpunosti obnovljena u drugoj fazi, zajedno s okolišem i sanitarijama što bi trebalo biti gotovo do Svih Svetih. Po pitanju dogradnje Osnovne škole Mursko Središće odnosno uvođenja jednosmjenske nastave, ne mogu ništa jer Grad nije osnivač škole, a Županija ne želi napraviti novu projektnu dokumentaciju. Rečeno je kako će se Županiji uputiti dopis oko uspostave gradskog prijevoza za djecu osnovnih škola te će se napraviti anketa kako bi se znalo koliko je djece uopće zainteresirano.

Na aktualnom satu je gradonačelnik Srpak najavio kako će ovaj ili idući tjedan biti potpisani ugovori za aglomeraciju i da će radovi početi prvo u ulici Slatine zbog dječjeg vrtića.

Radovi bi uskoro trebali početi i na rekonstrukciji ceste Mursko Središće – Slemenice, dok će radovi na Društvenom domu u Križovcu biti gotovi do kraja rujna. Trenutno se mijenjaju podovi, obavljaju se soboslikarsko ličilački radovi te se mijenja rasvjeta. Sve će biti spremno za listopatsku manifestaciju Dani kruha i zahvala za plodove jeseni.

Srpak se nadovezao te istaknuo da su radovi u društvenom domu Hlapičina isto pri kraju, još slijedi samo postavljanje keramike. Bilo je razgovora i oko antene u Peklenici.

Projekt “Plan razvoja širokopojasnog interneta” je predan te se čeka njegovo odobrenje, odnosno operateri se moraju javiti na poziv. Radovi će se najvjerojatnije izvoditi na proljeće, a postavljanjem antene na području prema groblju će Križovec, Peklenica i Vratišinec dobiti 4 G signal.

Sredinom rujna će se raspisati i jednostavna nabava te će se odabrati izvođač za modernizaciju javne rasvjete po naseljima. Sredstva za radove su osigurana u proračunu te bi radovi trebali biti gotovi do kraja godine.

Razgovora je bilo i o zimskoj službi te je odlučeno kako će taj posao obavljati Murs ekom. Srpak je istaknuo kako je kupljen traktor s velikim plugom, a Murs ekom ima mali rider za čišćenje staza. Planirano je kako bi se tom mehanizacijom čistilo područje Grada, a kupit će se još sipač soli.

Podijeli