MURSKO SREDIŠĆE Kreće provođenje projekta “Centar raDOSTI”

MURSKO SREDIŠĆE Kreće provođenje projekta “Centar raDOSTI”

Podijeli

Grad Mursko Središće krenuo je s provođenjem još jednog projekta, “Centar raDOSTI”.

Cilj projekta je omogućiti osnaživanje kvalitete života zajednice, radno okupacijskih, psihofizičkih, kreativnih vještina te potaknuti razvoj društvenih i socijalnih aktivnosti stanovnika projektnog područja.

Vodeći partner na projektu je Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, dok su uz Grad Mursko Središće partneri još Udruga za sindrom DOWN, Matica umirovljenika – podružnica Mursko Središće, Kulturno umjetničko društvo „Mura“, Gradski puhački orkestar, Udruga Serjojnske mame i bebe te Društvo „Naša djeca“.

Ukupna vrijednost projekta je nešto manja od 2 000 000 kuna, od čega Murskom Središću i navedenim udrugama s područja Grada pripada oko 700 000 kuna. Kroz projekt će se financirati rad udruga i plaće zaposlenika, odnosno plaće voditelja projektnih aktivnosti i koordinatora aktivnosti.

Grad Mursko Središće izuzetno je uspješan u prijavljivanju i provođenju projekata iz EU fondova, što rezultira povećanjem proračuna, stalnom nadogradnjom gradske infrastrukture i novim sadržajima. Tako su samo u posljednjih mjesec dana odobrena dva projekta iz programa prekogranične suradnje s Mađarskom.

Podijeli