MURSKO SREDIŠĆE Dan grada, uz negodovanje oporbenih vijećnika, odsada 27. lipnja

MURSKO SREDIŠĆE Dan grada, uz negodovanje oporbenih vijećnika, odsada 27. lipnja

Podijeli

Gradsko vijeće Mursko Središće donijelo je odluku da će se od ove godine Dan grada umjesto 14. svibnja obilježavati 27. lipnja, na Dan sv. Ladislava koji je zaštitnik župe u Murskom Središću.

Gradonačelnik Dražen Srpak je na sjednici vijeća iznio podatak da u Međimurju, a i u cijeloj Hrvatskoj velika većina gradova i općina svoj dan veže uz zaštitnika župe te i sam smatra da i Mursko Središće treba poštivati tradiciju. Uz to je od prošle godine i manifestacija „Ljeto uz Muru „ u tom terminu pa se tako namjeravaju spojiti Dani Peklenice, Dan državnosti, Dan grada i obljetnica zaustavljanja tenkova, što će donijeti uštede u proračunu.

No, s tom promjenom datuma obilježavanja Dana grada nisu se složili oporbeni vijećnici pa je tako vijećnik Tomislav Korbelj rekao kako treba razdvojiti crkvene i gradske blagdane te je ostao pri datumu 14. svibnja kada je održana prva sjednica Gradskog vijeća.

Vijećnik Milorad Pilipović također se usprotivio promjeni rekavši kako Grad Mursko Središće podilazi crkvi. Ipak, promjena statuta i novi termin dana grada usvojen je većinom glasova.

Podijeli