Mrak-Taritaš za Media servis: Capak je Hrvatski zavod za javno zdravstvo pretvorio...

Mrak-Taritaš za Media servis: Capak je Hrvatski zavod za javno zdravstvo pretvorio u HDZ-ov zavod

Podijeli

“Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izravno krši zakon i zlouporabljuje ovlasti, a sve u svrhu HDZ-ovih poslijeizbornih potreba”, poručila je oštro GLAS-ova Anka Mrak Taritaš.

HSLS-ov Dario Hrebak nije u samoizolaciji jer je morao glasati za Plenkovićevu Vladu, tvrdi. Podsjetimo, bjelovarski gradonačelnik i čelnik HSLS-a bio je prošli tjedan na sjednici Gradskog vijeća Bjelovara, gdje je bio i jedan vijećnik zaražen koronavirusom. Svi koji su na toj sjednici sjedili u prvih nekoliko redova sada su u samoizolaciji, osim Hrebaka.

‘‘On je nažalost Hrvatski zavod za javno zdravstvo pretvorio u HDZ-ov zavod za javno zdravstvo i na taj način je pokazao da su građani različiti, da nisu svi isti pred Ustavom, da neki moraju ići u samoizolaciju, a neki ne. Moram vam reći da je za isti slučaj gospodin Capak sam otišao u samoizolaciju.‘‘

Zašto pravila nisu ista za sve, ljutito se pita Mrak-Taritaš.

“Ako stotinjak ljudi koju su bili u Bjelovaru, što na gradskom vijeću, što u nekim drugim situacijama s čovjekom koji je zaražen koronavirusom i nalaze se u samoizolaciji koja im je propisana, zašto to ne vrijedi i za gradonačelnika Grada Bjelovara koji se zalaže za transparentnost, pa je pitanje o kojoj transparentnosti je tu riječ.”

Capak je time dodatno srozao već narušeno povjerenje u Nacionalni stožer, smatra Mrak-Taritaš, što može u ovome trenutku imati i ozbiljne posljedice za javno zdravlje.

​‘‘Nekako bi bilo pristojno da ode i da struka krene upravljati. Dvije su stvari, nismo svi isti, i to pokazuje da nismo svi isti, a druga stvar je da sve manje i manje vjerujemo što je loše. Govorim naravno o epidemiološkim uvjetima i svemu ostalom što se događa s COVID-19.‘‘

Podijeli