Možda su ovo već zadnji dani predsjednika Trumpa: Sprema li se državni...

Možda su ovo već zadnji dani predsjednika Trumpa: Sprema li se državni udar koji će protresti svijet?

Podijeli

Donedavno smo se pitali hoće li Donald Trump izdržati do kraja mandata, a sada, nakon svega što se dogodilo u zadnjih nekoliko dana, možemo se pitati hoće li Trump ostati na vlasti do kraja idućeg tjedna?

Otkako je odnio pobjedu na izborima jasno je da su moguća samo dva scenarija: ili će se Trump podrediti dubokoj državi ili će ga duboka država ukloniti iz Ovalnog ureda.

Nešto više od 100 dana trajalo je previranje između te dvije mogućnosti i iako je Trump napravio neke ustupke, izgleda kako u konačnici ipak nastupa scenarij pod rednim brojem 2: uklanjanje Trumpa.

U zadnjih 24 sata u fokus se gurnuo jedan specifični narativ koji se medijima širi kao šumski požar – smjenjivanje predsjednika, tzv. “Impeachment”.

Kako piše i britanski list The Guardian, do prije svega nekoliko dana bilo je nemoguće očekivati da bi se nešto toliko dramatično zaista moglo desiti, ali ne više. “Najava da će Robert Mueller III, bivši šef FBI-a, voditi istragu po pitanju ruskog utjecaja, jača dojam da je Donald Trump gotov”, navodi se u tekstu koji je jutros objavljen na stranicama tog lista.

Dakle, “Impeachment” je negdje preko nići skliznuo iz domene teoretičara zavjere ravno u sam vrh mainstreama. Operacija uklanjanja demokratski izabr…

Podijeli