Mladi perspektivni nogometaš HNK Rijeke Matej Vuk

Mladi perspektivni nogometaš HNK Rijeke Matej Vuk

Podijeli

Matej Vuk je mladi perspektivni nogometaš rodom iz Međimurja točnije malenog mjesta Čehovec pokraj Preloga koji je bio dio ekipe pionira HNK Rijeke 2015 godine dok su osvojili Nike Premiere Cup u Abu Dhabiju. U Rijeku je došao 2014 godine iz Čakovca, a nedavno je otišao na posudbu u NK Inter Zaprešić. Ovaj mladi nogometaš je primjer kako se uz mnogo strpljivog rada mogu postići vrhunski rezultati

Kada si se prvi put susreo s nogometnom loptom?

Ma oduvijek je lopta bila kraj mene,ne znam kad sam se točno susreo prvi put sa loptom,ali znam da je sve krenulo razbijanjem prozora i stolica u kući.

Sjećaš li se kad si prvi put došao iz Čakovca u HNK Rijeku, kakvi su bili tvoji prvi trenuci u dresu HNK Rijeke?

Naravno da se sjećam, sjećam se svake sekunde u dresu Rijeke,to je stvarno vrhunski klub i prošao sam sa tim klubom puno ljepih uspijeha i trenutaka.

Na što si od svojeg dolaska u HNK Rijeku pa sve do danas iznimno zahvalan klubu, koje su ti se prilike pružile?

Pa taj klub mi je pruzio jako puno toga,od kad sam stigao u Rijeku sa 14 godina,pružili su mi sve što je bilo potrebno za moj razvoj i na tome sam im zahvalan.

Igrao si i za mlađu Hrvatsku reprezentaciju, koji su ti se trenuci urezali u pamćenje?

Pa ima jako ljepih trenutaka koje ću pamtit,ali jedan će mi posebno ostat u sijećanju, a to je prvijenac protiv Njemačke i to na Rujevici.

Zabio si tri gola na turniru u Abu Dhabiju, kakvi osjećaji su te obuzeli tada?

Pa bilo je to jedno ljepo iskustvo,sva tri gola sam dao Atleticu Madridu i tu utakmicu sam bio proglašen igračem utakmice i dobio za nagradu samsung galaxy,i vec drugi dan proglašen najboljim strijelcem te dobio za nagradu Iphone 7,bilo je prelijepo na tom turniru i sigurno da će mi ostat još dugo vremena u pamćenju.

Tvoje najdraže utakmice I turniri?

Ima jako puno turnira I utakmica koje pamtim, stvatno ne znam što bih izdvojio.
Nedavno si otišao na posudbu u Inter Zaprešić, možeš nam molim te nešto reći o tome?
Da otišao sam na posudnu na godinu dana u Inter iz Zaprešića,to je bio moj dogovor sa klubom,da skupim dovoljno iskustva i što prije da se vratim u Rijeku.

Koje osobe su ti najveća podrška na tvojem nogometnom putu?

Moja obitelj mi je najveća podrška.

Tvoj savjet za sve mlade nogometaše?

Moj savjet mladim nogometašima je da daju uvijek sve od sebe jer jedino tako mogu doći do uspijeha,i da ostanu uvijek jaki jer će im puno puta doći teški trenuci gdje će biti i nepravde,gdje će biti bolji od nekoga a neće igrati,ali treba ostati jak i ne odustajati od svog cilja.

Podijeli