Mladi međimurski izumitelji osvojili još jedno priznanje

Mladi međimurski izumitelji osvojili još jedno priznanje

Podijeli

Mladi Međimurski stvaratelji i izumitelji iz udruga Mladi informatičari Strahoninca i Međimurski informatički klub, osvojili su priznanje za svoj rad na razini cijele Hrvatske. Natjecanje je održano u sklopu projekta Napredni Internet u hrvatskim školama koji se odvija u organizaciji Instituta za razvoj i inovativnost mladih

U projekt je uključen manji broj škola, udruga i ostalih organizacija koje su se istakle dosadašnjim radom, suradnjom i rezultatima u prethodnim projektima. Zanimljivo je naglasiti da su iz cijelog Međimurja u projekt uključene samo 3 ustanove – Mladi informatičari Strahoninca, Međimurski informatički klub i Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec.

Tema posljednjeg natječaja u sklopu projekta bila je kućni ljubimci i domaće životinje, a prijavljeno je sveukupno 40 radova. Ekipa Međimurskog informatičkog kluba osvojila je 2. mjesto projektom naziva Pametna kućica za psa sa sustavom koji omogućava hranjenje psa preko interneta i kontrolu uvjeta u kućici. Projekt su izradili Leo Stričak i Andrija Palašek uz mentorstvo Viktora Lazara. Kako ni ljubitelji mačaka ne bi bili zapostavljeni, ekipa Mladih informatičara Strahoninca izradila je igračku za mačke kojom možete upravljati preko interneta sa svog pametnog telefona i time osvojila 3. mjesto. Projekt su izradili Fran Železnjak i Šimun Bilas uz mentorstvo Viktora Lazara.

Podijeli