Miroslav Škoro novo potencijalno ime u utrci u za Pantovčak

Miroslav Škoro novo potencijalno ime u utrci u za Pantovčak

Podijeli

Kolinda Grabar-Kitarović, Zoran Milanović i Miroslav Škoro. Nekome humorističan, a drugima realan pregled trenutnog stanja na dijelu političke scene, koji se nakon europskih izbora sprema za novi napad na čula građana, predsjedničke izbore.

Nakon brojnih nagađanja HRT-ova anketa a predsjedničke izbore u prvi je plan pored aktualne predsjednice i bivšeg premijera izbacila pjevača i bivšeg diplomata Miroslava Škoru. I to s nešto više od 9 posto potpore. Ministar uprave Lovro Kuščević poput pravog navijača ne vidi boljeg od aktualne predsjednice:
‘‘Miroslav Škoro ima jako lijepe i simpatične pjesme i volim ga rado slušati. Mislim da će on nastaviti svoju pjevačku karijeru, i to mu želim dugo, dugo, dugo. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nema ozbiljnog konkurenta‘‘.

Ivica Relković za Miroslava Škoru kaže da nije klasična osoba s estrade. Podsjetio je da je Škoro, visokoobrazovan s doktoratom, bio je u Saboru i vidio kako funkcionira, i nije klasični izdanak estrade…

“Ako on krene u kampanju mi ne znamo kako će to završiti. Zato što je tada otvoreno puno šire biračko tijelo koje je do sada na njega reagiralo, a to je čak desnije od Kolinde Grabar-Kitarović, koje je ona izgubila. Mi ne znamo kako će reagirati centar, možda tu ima prostora. NJega ne možemo svrstavati usko, jer je širi od nekih s kojima ga se želi suziti.”

Iz Amsterdamske koalicije zasad šturo o eventualnoj Milanovićevoj kandidaturi i prepuštaju odluku bremenitom SDP-u…”Pa nisam primijetio da se kandidirao… Znate li hoće li?… A to ovisi o SDP-u.”

Ivica Relković kaže da bi pojava kandidata, koji je sam izgradio ime izazvala pomutnju…

“Ali recimo neki kandidat koji bi imao, ne razvikanu poduzetničku prošlost suradnje s državom i gradovima, ali netko kojima svoje ime i vodi velike poslove a krenuo je kao mali start-up. Zamislite a stavimo jednog takvog, pa i on bi možda završio na 10 posto. Ovime smo htjeli reći da postoji traženje velikog dijela biračkog tijela. Napominjem, veliko biračko tijelo koje je dovoljno da pobijedi mainstream kandidata traži novog.”

I dok se čeka da izleti kakav novi kandidat za izbore drugi i treći izbor građana prema sadašnjim anketama, još važu svoje izglede. Škoro je poručio da nakon ovoga da razmišlja o kandidaturi, a oko Milanovićeve ostaje nam pričekati vijest koja će okončati mjesece dosadnog nagađanja.

Podijeli