MIR I DOBRO Policija apelira: Tijekom blagdana ne upotrebljavajte vatrena oružja ili...

MIR I DOBRO Policija apelira: Tijekom blagdana ne upotrebljavajte vatrena oružja ili eksplozivna sredstva!

Podijeli

Policijska uprava međimurska između 13. prosinca 2019. godine i 8. siječnja 2020. godine s ciljem povoljnog održavanja stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana povodom božićnih i novogodišnjih blagdana provodit će aktivnosti iz operativne akcije “MIR I DOBRO 2019. / 2020. “.

Ova akcija provodi se na području Republike Hrvatske od 1993. godine, a organizira se kako bi božićni i novogodišnji blagdani u našoj zemlji protekli u miru te kako bi se povećala opća sigurnost građana i postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira, kao i spriječila zlouporaba oružja, eksplozivnih tvari i ostalih ubojitih sredstava.

Kao i dosad, velik broj građana u slobodnoj će prodaji moći  nabaviti pirotehnička sredstva za zabavu. Apeliramo na građane da tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana ne upotrebljavaju vatreno oružje, eksplozivna i rasprskavajuća sredstva kako ne bi ugrozili vlastiti odnosno tuđi život i imovinu, a kod uporabe dozvoljenih pirotehničkih sredstava da budu posebno pažljivi, poštujući upute proizvođača i vodeći brigu o sebi i drugima.

U sklopu akcije “Mir i dobro” Policijska uprava međimurska provodit će i niz preventivnih mjera i aktivnosti usmjerenih postizanju što povoljnijeg stanja sigurnosti na području Međimurske županije. U gradovima i većim naseljima provest će se informativni punktovi na kojima će se građani moći informirati o mjerama samozaštite i pritom dobiti letak sa savjetima o korištenju pirotehničkih sredstava, a u svim školama postavit će se i plakati kako bi se najmlađima skrenula pozornost na sve opasnosti korištenja pirotehnike.

S obzirom na očekivano pojačani promet na većini prometnica kao i graničnim prijelazima policija će pojačati kontrolu i svoju prisutnost na prometnicama, a građane molimo za razumijevanje zbog mogućih prometnih gužvi i strpljenje kako zbog nervoze i naglih radnji ne bi doveli u opasnost sebe i druge.

Podijeli