Ministrica Divjak obišla je radove na Centru za održivi razvoj Međimurskog veleučilišta

Ministrica Divjak obišla je radove na Centru za održivi razvoj Međimurskog veleučilišta

Podijeli

Ministrica znanosti i obrazovanja dr. sc. Blaženka Divjak obišla je radove na Centru za održivi razvoj Međimurskog veleučilišta, nakon čega je odrađen sastanak s Upravom Veleučilišta na temu razvoja novih studijskih programa u STEM području.Veleučilište se razvija se u onom smjeru gdje postoje potrebe, zbog čega smo i dodijelili dodatnih 12 milijuna kuna. Čestitala je svima koji doprinose razvijanju Centra, jer održivi razvoj je potreban ne samo na globalnoj razini i u različitim aspektima gospodarstva, već je posebno potreban Međimurskoj županiji s obzirom na strukturu industrije, ulaganja i orijentaciju napomenula je ministrica Divjak.

Projektom ‘Centar održivog razvoja’ rekonstruirat će se i opremiti zgrada Centra održivog razvoja, opremit će se četiri laboratorija te će se provesti organizacijska reforma Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.

Projekt će osigurati istraživačko-razvojnu infrastrukturu te će u konačnici povećati broj primjenjivih istraživačkih, razvojnih i inovativnih projekata u Međimurskoj županiji.

Podijeli