Ministarstvo regionalnog razvoja pomaže 19 međimurskih projekata

Ministarstvo regionalnog razvoja pomaže 19 međimurskih projekata

Podijeli

U Zagrebu je jučer održana svečanost potpisivanja Ugovora prema Programu podrške regionalnom razvoju, a kojeg je s brojnim načelnicima, gradonačelnicima i županima iz cijele Hrvatske potpisala ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

Što se tiče Međimurske županije, radi se o devetnaest projekata ukupne vrijednosti 3.250.000 kuna, koje će Ministarstvo sufinancirati. Tako je Međimurska županija za izgradnju školske dvorane u Strahonincu dobila 200 tisuća kuna, Grad Mursko Središće za Društveni dom Peklenica 250 tisuća, Grad Prelog za izgradnju prometnica i kanalizacije naselja Jug 300 tisuća, a tu su i brojne općine sa svojim projektima kao što su javna rasvjeta, izgradnja prometnica, izgradnja oborinske kanalizacije, sanacija zgrada, izgradnja sportskih školskih dvorana.

Ministrica je najavila i rezultate natječaja za financiranje projektne dokumentacije za veće kapitalne projekte, gdje je Županija prijavila projekte izgradnje škole i dvorane Srednje škole Prelog, izgradnju dvorane OŠ Macinec, dogradnju škole i izgradnju dvorane u Svetom Martinu na Muri. Istaknula je i skoro potpisivanje zajma s Europskom investicijskom bankom, kojim bi se trebali financirati projekti u obrazovanju.

Podijeli