Ministarstvo obrazovanja ulaže dodatnih 820 milijuna kuna u strukovno obrazovanje

Ministarstvo obrazovanja ulaže dodatnih 820 milijuna kuna u strukovno obrazovanje

Podijeli

Ministarstvo znanosti i obrazovanja za reformu strukovnog osiguralo je oko 2,3 milijarde kuna iz fondova EU-a, a važan dio te reforme su regionalni centri kompetentnosti za koje je iz EU fondova (ESF i ERDF) u protekle tri godine osigurano gotovo 2 milijarde kuna.
Ugovore za preostalih 20 projekata u vrijednosti od 820 milijuna kuna dobitnicima će danas uručiti ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.
“Ovo ulaganje od 820 milijuna kuna iz europskog socijalnog fonda za regionalne centre kompetentnosti predstavlja generacijski iskorak u razvoju strukovnog obrazovanja”.
Riječ je o najvećem ulaganju u povijesti Republike Hrvatske, poručuje Divjak i podsjeća da je do prije tri godine upravo strukovno obrazovanje bilo nepravedno zanemarivano.

“Preko regionalnih centara kompetentnosti dogradit ćemo škole, izgraditi nove, nabaviti opreme, labaratorije, nove programe, edukacije i konačno uvesti poslodavce u učionice. Dat ćemo priliku učenicima strukovnih škola da imaju šanse kakve zaslužuju i da s ponosom ulaze u svoje strukovne škole”.
Ugovori se dodjeljuju u sklopu poziva „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo“ iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“.

Podijeli