Mimi Mercedez ima novi singl i video – „Zla Riba“!

Mimi Mercedez ima novi singl i video – „Zla Riba“!

Podijeli

Mimi Mercedez u novom singlu „Zla Riba“ govori o nedostižnim idealima patrijarhata.

Pjesmu prati podjednako veličanstven spot u kojem su prikazaneistinski moćne žene.

Nakon albuma „Mržnja“, u kojem prikazuje što bi sve pravi rap trebao imati, Mimi Mercedez sa svojim novim singlom donosi i novi imidž! Ipak, pjesma naziva „Zla Riba“ još jednom se, njoj karakteristično, bavi važnom tematikom. Singl prati i podjednako veličanstven spot, u kome su, nesumnjivo, prikazane istinski moćne žene:

Kako je Mimi u pitanju, ovo je jedinstvena prilika da već na prvo slušanje znamo da je tema o kojoj je riječ muško-ženski odnos, ipak, iz ključne perspektive. „U pjesmi ’Zla riba’ govorim o nedostižnim idealima patrijarhata za ženu i o stereotipu da je djevojka koja negativno reagira na loše uvjete luda ili zla“, objašnjava reperica.

Kao jedan cjeloviti projekt, nova tema donosi i novi dinamičan zvuk koji ćemo voljeti u ljetnim danima, a upravo autorica pjesme ističe da je riječ o njenom osobnom i umjetničkom sazrijevanju. Tema singla odražava se u samom spotu, a pored standardne Geto Gerila postave, ovoga puta tu su bili i redateljica Sara Marković i direktor fotografije Lazar Bogdanović.

„Dozvolila sam sebi da promijenim zvuk i uobičajene teme o kojima pišem, pa je i sam spot morao to pratiti. Geto Gerila je zato pozvala u pomoć Saru Marković, koja je režirala i spot za Bakšiš 2015. godine, a ona je sastavila odličan tim ljudi koji je doprinio tome da ovaj video bude totalno drugačiji od bilo čega što sam do sada radila“, kaže Mimi Mercedez.

Posljednje izdanje prije novog zvuka koji danas donosi prisutan je u albumu „Mržnja“, predstavljenom krajem prošle godine. Na tom je albumu 12 pjesama u potpunosti oslikalo Miminu tendenciju da njeguje tradicionalni rap i sve ono što on treba predstavljati. Kako ona kaže, kombinaciju starog i modernog rap zvuka, zabavljanja i ozbiljnosti, napinjanja i opuštanja, hladnokrvnosti i najiskrenijih emocija. Album je dostupan za slušanje putem digitalnih glazbenih platformi: https://mimimercedez.lnk.to/Mrznja

Podijeli