Milanović odlikovao generale HV-a i gardijske brigade HVO-a

Milanović odlikovao generale HV-a i gardijske brigade HVO-a

Podijeli

Obilježavamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije “Oluja”. Svečana proslava održat će se u Kninu, a sinoć je Zoran Milanović na kninskoj tvrđavi priredio prijem za ratne zapovjednike i odlikovao umirovljene generale HV-a te četiri gardijske brigade HVO-a.

”I 25 godina kasnije tu smo, gledamo natrag, ali prije svega gledamo naprijed, svjesni svih izazova, zamki, nepoznanica, stvari za koje ne znamo da nas čekaju, ali ono što sigurno, s dubokim uvjerenjem i ljudskim nadanjem mogu reći, da su ratovi gotovi i da je te ratove Hrvatska za jedno dugo razdoblje dobila”, rekao je Milanović.

“Donio sam odluku da odlikujem ili dekoriram, hrvatske postrojbe iz BiH, postrojbe HVO kao što se kaže, to je naš dug časti.To je jedno malo ljepše građansko hvala. Hvala velika”.Neki su to možda očekivali, neki se tome i nadali, no izostali su zvižduci predsjedniku države. Evo što je na to rekao čovjek koji je vodio operaciju Oluja – Ante Gotovina:

“Ne znam otkud vam to. Predsjednik je institucija. On obavlja svoje funkcije i zadaće kako definira Ustav. I ova njegova odluka o odlikovanjima i postrojbi koje su bile sastavnica hrvatskih snaga je odlična odluka i on stavlja stvari na svoje mjesto”, rekao je Gotovina.Komentirao je odluku da u Knin na proslavu dođe predstavnik SDSS-a i potpredsjednik Vlade Boris Milošević:

”On je potpredsjednik Vlade i dolazi u funkciji potpredsjednika Vlade. To je dobro! Bit ćemo svi zajedno, tu smo”.Osvrnuo se i na najavu da ministar branitelja Tomo Medved ide u Grubore odati počast ubijenim srpskim civilima nakon Oluje.

”Zašto ne? Nevina žrtva nema narodnost, vjeroispovijest ili boju kože”.

Podijeli