MIHOVLJAN: Iz puške ubio psa koji se približio kozama na livadi

MIHOVLJAN: Iz puške ubio psa koji se približio kozama na livadi

Podijeli

Svoj dolazak u čakovečki azil Prijatelji volonterke iz Njemačke ove godine zapamtit će po ubojstvu psa kojem su svjedočile. U šetnji s jednim od pasa koji traži dom, a koji je privremeno smješten u Mihovljanu, kod voditeljice čakovečkog azila kod koje i same borave, u Ulici Vladimira Nazora vidjele su psa koji se približavao stadu koza

Pas je bio žute boje, u tipu labradora, a u njegovoj blizini nije bilo vlasnika.

– Koze su bile na neograđenoj livadi, izvan dvorišta, a pas im se samo približio. U tom trenu došao je susjed s puškom i pucao u psa – kazala nam je A. Hampamer, voditeljica skloništa. Volonterke su bile šokirane onim što su vidjele, uspjele su uslikati osobu koja je pucala, a neki od susjeda potvrdili su da je riječ o M. S. koji živi u istoj ulici.

– Kad je ubio psa vidjele su da ga je odvukao, no gdje je s tijelom ne znaju jer su se vratile kući i pozvale smo policiju. Volonterke su ispričale što se dogodilo, a policija je zatim otišla kod počinitelja – priča A. Hampamer. Što su utvrdili, jesu li pronašli tijelo psa i oružje iz kojeg je ubijen, pitali smo Policijsku upravu međimursku.

Dok čekamo odgovor, podsjećamo da je riječ o livadama na kojima je Međimurska županija zabranila lov. Livade koje su nekad bile lovno područje oduzete su lovcima nakon što su pucali i ubijali zečeve pred djecom.

Odlukom je tada zabranjen lov na udaljenosti manjoj od 700 metara od naseljenog mjesta. Uz to što je prekršio zabranu Županije, počinitelj je i bezrazložno ubio psa, što je kazneno djelo za koje se može dobiti i godina dana zatvora.

emedjimurje.rtl.hr

Podijeli