Međunarodni aeromiting CIAV 2015. potvrdio visoki renome

Međunarodni aeromiting CIAV 2015. potvrdio visoki renome

Podijeli
Međunarodni aeromiting koji je proteklog vikenda organiziran u Varaždinu bio je spektakularna zračna priredba na kojoj je nastupilo pedesetak letjelica – od borbenih, školskih i akrobatskih zrakoplova, zrakoplova generalne avijacije do helikoptera i lakih letjelica – naglasio je tajnik Aerokluba Varaždin Robert Mišak na konferenciji za novinare koja je danas održana u varaždinskoj Gradskoj vijećnici.
U osvrtu na održan međunarodni aeromiting – CIAV 2015., Mišak je istaknuo da su bravure zračnih asova iz Slovenije, Latvije, Hrvatske, koji su nastupili na varaždinskom mitingu oduševile publiku, koja je još jednom pokazala izuzetno zanimanje za ovakve, atraktivne zrakoplovne priredbe u čijoj organizaciji Aeroklub Varaždin ima dugu i uspješnu tradiciju.
Više tisuća posjetitelja na varaždinskom je aerodromu imalo prilike uživati u spektakularnim nastupima zračnog asa Petra Podlunšeka, europskog viceprvaka u akrobatskom letenju koji uspješno nastupa na Svjetskom prvenstvu Red Bull Air Race, akro-grupe Baltic Bees iz Latvije, koja je u Varaždinu izvela gotovo trideset minutni spektakularni program, hrvatske akrobatske grupe Krila Oluje, koja je i u novom sastavu izvela vrhunski show na varaždinskom nebu, te hrvatskog pilotskog asa Branimira Ambrekovića.
Posjetitelji su imali priliku vidjeti prelete Gripena, borbenog zrakoplova mađarskog ratnog zrakoplovstva, Pilatusa PC-9M slovenskog ratnog zrakoplovstva, te MIG-a 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, vidjeti Eurocopter EC-135P Ministarstva unutarnjih poslova, zrakoplova generalne avijacije te doživjeti posebno atraktivni ugođaj ovakve međunarodne zrakoplovne priredbe.
 
– Ovogodišnji CIAV pokazao je kako Varaždin ima snage organizirati ovakvu međunarodnu priredbu i nastaviti tradiciju civilne avijacije u Varaždinu. Posebno veseli odličan odaziv publike koja je prepoznala visoku kvalitetu ove priredbe – naglasio je zamjenik varaždinskog župana Alen Kišić.
 

Posebno nas veseli da je varaždinski aeromiting uspio i da se Aeroklub Varaždin ponovo vratio na varaždinski aerodrom. Nastavili smo dugu tradiciju ove zrakoplovne priredbe u Varaždinu i vjerujem kako smo započeli novo poglavlje civilnog zrakoplovstva u Varaždinu – zaključio  je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Podijeli