Međimurska županija i ove godine sudjeluje u projektu “Kajkavci u Lisinskom”

Međimurska županija i ove godine sudjeluje u projektu “Kajkavci u Lisinskom”

Podijeli

U dvorani Lisinski u Zagrebu najavljena je suradnja pet kajkavskih županija na projektu “Kajkavci u Lisinskom”. Varaždinska, Krapinsko-zagorska, Koprivničko-križevačka, Međimurska, Zagrebačka županija i Grad Zagreb partneri su na ovom kulturnom, gospodarskom i turističkom projektu

Projektom “Kajkavci u Lisinskom” zajednički će se drugi puta za redom u Zagrebu predstaviti značaj, zanimljivosti i ponuda ovog dijela kontinentalne Hrvatske. Program će se održati u nedjelju od 14 do 22 sata. Izložbeno prodajni sajam počinje od 14 sati, a koncert u Velikoj Dvorani u 19 sati.

Međimurska županija dolazi u Lisinski sa svojim zaštićenim markama, poput mesa z tiblice, bučinog ulja i sira turoša, najavio je župan Međimurske županije Matija Posavec. – Želimo predstaviti i našu kulturnu baštinu, pa će ovo biti prilika da posjetitelji upoznaju našu međimursku popevku koju smo kandidirali za UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine, istaknuo je župan Posavec. Dodajmo tome da svaki treći čovjek u Hrvatskoj govori kajkavski, ali je i 65 posto hrvatskog gospodarstva u ovih pet županija Sjeverne i Sjeverozapadne Hrvatske i gradu Zagrebu.

Podijeli