Međimurska županija donirala HGSS-u Čakovec najmoderniju opremu

Međimurska županija donirala HGSS-u Čakovec najmoderniju opremu

Podijeli

Na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ Čakovec, gdje se nalaze prostori Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Čakovec, župan Posavec uručio je članovima novu opremu, u vrijednosti oko 20 tisuća kuna. Tako je HGSS bogatiji za nove specijalizirane zaštitne prsluke, kacige, daske za imobilizaciju, trake za spinalna nosila, stabilizator glave, ali i termovizijsku kameru

Prilikom uručenja opreme župan je istaknuo da je HGSS temeljni stup u odlično organiziranom sustavu međimurske civilne zaštite te da su ova donacija i sva sredstva osigurana u Proračunu zapravo jedno veliko hvala ekipi koja itekako opravdava svoju svrhu. Također, pozvao je sve gradove i općine da se pridruže u sufinanciranju njihova rada. Među 25 temeljnih ustrojstvenih jedinica HGSS-a, stanica Čakovec je u protekle tri i pol godine napravila veliki iskorak i postala jedan od jačih elemenata službe na nacionalnoj razini. Uz 20 članova, među sobom imaju i međunarodnih instruktora specijaliziranih za potrage u ruševinama i spašavanja na vodama, a članovi se odazivaju u pomoć i drugim stanicama diljem Hrvatske, ali i preko granice.

Pročelnik HGSS-a na nacionalnoj razini Vinko Prizmić rekao je da je stanica Čakovec temeljna operativna snaga sustava civilne zaštite te je u Međimurju prepoznato da civilna zaštita i sigurnost nisu neke snage koje spavaju i čekaju potres ili neku nevolju, već su aktivni dionik u društvu. Dodao je kako je upravo Međimurska županija zbog odlično pripremljenih i skladnih stručnih službi koje djeluju u suradnji s regionalnom samoupravom, odlična lokacija za razvoj Centra izvrsnosti za potrage.

Podijeli