Međimurska županija dodjeljuje jednokratne novčane pomoći građanima koji su ostali bez posla...

Međimurska županija dodjeljuje jednokratne novčane pomoći građanima koji su ostali bez posla zbog epidemije

Podijeli
Foto: Dino Varošanec

Otvoren je Javni poziv Međimurske županije za dodjelu jednokratnih novčanih potpora građanima koji su zbog epidemije koronavirusa ostali bez posla u razdoblju od 19. ožujka do 31. svibnja ove godine.

Cilj Poziva je ublažiti negativne financijske posljedice građanima zbog gubitka posla u navedenom razdoblju, a pravo na jednokratnu novčanu potporu mogu ostvariti hrvatski državljani koji imaju prijavljeno prebivalište na području Međimurja i koji su od ožujka svibnja evidentirani kao nezaposleni u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Čakovec ili ispostavi u Prelogu ili Murskom Središću.

Financijska sredstva za ovaj Poziv osigurana su u Proračunu Međimurske županije za 2020. godinu te će Javnim pozivom biti dodijeljena građanima koji ispunjavaju propisane uvjete. Iznos jednokratne financijske potpore po pojedinom prijavitelju iznosi 1 000 kuna. Postupak prijave detaljno je opisan na službenim mrežnim stranicama Međimurske županije, a rok za podnošenje prijava je 30. lipanj.

Istovremeno s ovom mjerom, Međimurska županija financirat će i troškove školskog obroka za učenike svih međimurskih škola koji su od 11. svibnja ponovno sjeli u školske klupe. Mjera obuhvaća one učenike čiji roditelji sami podmiruju troškove školskog obroka kako bi se i na taj način pomoglo obiteljima s područja Međimurja. Predviđeno je da će ovom mjerom biti obuhvaćeno oko 3 000 učenika iz 30 međimurskih škola.

Podijeli