Međimurska policija provodi kriminalističko istraživanje u svezi prvog slučaja zaraze koronavirusom u...

Međimurska policija provodi kriminalističko istraživanje u svezi prvog slučaja zaraze koronavirusom u Međimurju

Podijeli
Foto: Dino Varošanec

Policijska uprava međimurska provodi kriminalističko istraživanje oko utvrđivanja kršenja samoizolacije prvog oboljelog od koronavirusa u Međimurju.

Na temelju informacija koje u ovom trenutku imaju, osoba koja je zaražena je tijekom proteklih tjedana bila u Austriji. Vratila se 11. ožujka, prije nego što su na snazi bile strože mjere prelaska državne granice. Ušla je u Republiku Hrvatsku preko graničnog prijelaza Mursko Središće.

Osoba je otišla u samoizolaciju 20. ožujka nakon što su se pojavili simptomi. Je li bilo kršenja samoizolacije i je li bilo nekih aktivnosti koje nisu bile prema pravilima i uputama, utvrdit će Policijska uprava međimurska koja je započela s kriminalističkim izvidima.

Epidemiolozi su do sada izolirali 75 osoba koje su bile s njim u kontaktu. Njegova je supruga negativna na virus, kao i zaposlenica Turističke zajednice Grada Čakovca koja je bila na sastanku ugostitelja u Gradskoj upravi na kojem je, među nekoliko desetaka ljudi, sudjelovao i oboljeli ugostitelj. Zbog tog je sastanka u samoizolaciji i gradonačelnik Stjepan Kovač.

Iz Stožera poručuju kako se svako kršenje samoizolacije treba prijaviti policiji na broj 192.

Podijeli