Međimurska modularna kuća budućnosti

Međimurska modularna kuća budućnosti

Podijeli

Iza brenda Trex – Living System stoji tvrtka Tremak koja primarno djeluje u metaloprerađivačkom sektoru i jedna je od najperspektivnijih tvrtki u međimurskoj županiji. Velika popularnost i potražnja montažnih mobilnih kuća potaknula je tvrtku da proširi svoje djelovanje i ponudi domaćim i stranim kupcima Trex modularne kuće koje se u potpunosti proizvode unutar tvrtke i jedinstveni su hrvatski proizvod

Svatko tko se ikada našao u situacija da gradi kuću iz temelja, ili se bavi renovacijom stare građevine, zna da se, unatoč svemu, planovi uvijek izjalove. Iako ste možda, prije započinjanja bilo kakvog projekta, na papir stavili sve troškove, dogovorili što će se sve i kako raditi, to na kraju ne ispadne tako.

Neplanirani, izvanredni troškovi, ali i greške uzrokovane ljudskim faktorom, nešto je što će vas sustići kad-tad. No, otkako su se pojavile modularne kuće, sve se promijenilo. Naravno, cijena ovisi od proizvođača do proizvođača, no, s druge strane, sve što ste dogovorili i što stoji u prvotnoj ponudi, biti će ispunjeno. Iznenađenja ne postoje. Najveća prednost ipak je to što ćete finalni proizvod dobiti u jako kratkom periodu, a interes za modularne kuće sve je veći.

S godinama su se i one mijenjale, dizajneri i arhitekti su ih modernizirali, prilagođavali željama kupaca, a danas se za njihovu izradu koriste najnovije tehnologije za dizajn, montažu i održivost. Ono što kupce ovakvih kuća najviše privlači činjenica je da za duplo manji iznos, nego da odaberu izgradnju nove kuće, mogu dobiti svoj dom iz snova. Kompanije diljem svijeta kreiraju moderne modularne domove, koje se grade u tvornicama, a potom posebnim transportom odvoze na predviđenu lokaciju.

Samo nekoliko tjedana nakon što je kuća postavljena na parcelu, novi dom je spreman za useljenje. Zapravo, najduže traje spajanje na sve priključke potrebne za svakodnevni život, kao i uređenje samog interijera. Zbog svoje prilagodljivosti željama kupaca, uz pomoć stručnjaka za unutarnji dizajn, sami možete birati materijale, izgled svojih zidova, podova i ostalog.

Vaš novi dom biti će uređen baš onako kako želite. Budući da se najveći dio izgradnje modularne kuće odvija u tvornicama, pod stručnim nadzorom, i greške kod izrade puno su manje, kao i produženje izrade zbog nenadanih vremenskih uvjeta.

Modularne kuće odlikuje besprijekoran dizajn, dugovječnost i kvalitet, a kako koštaju puno manje od ‘klasičnih’ domova, rješenje su za sve one koji tragaju za jeftinijim rješenjem stambenog pitanja jer nakon samo nekoliko tjedana, vi se možete useliti u vaš dom iz snova.

Za proizvodnju današnjih modularnih kuća koristi se vrhunska tehnologija te su osmišljeni tako da život u njima bude po mjeri njihovih stanara. To znači kako se ovakav dom prilagođava željama i prohtjevima osoba koje žive u njoj i to u pravom smislu te riječi.

Modularni domovi nevjerojatno su prilagodljivi pa vlasnik ima mogućnost personalizirati svoje podove, zidove…

Domaća tvrtka Tremak, jedna od najperspektivnijih tvrtki u međimurskoj županiji, ove je godine u svibnju predstavila svoj projekt – modularnu kuću.

Trex kuće se mogu širiti i skupljati, nadograđivati i uređivati tokom cijeloga života – radi se o stambenom prostoru koji zapravo raste s vama. Doista nevjerojatno zvuči podatak kako se ova kuća može bez problema preseliti na drugu lokaciju u jednom danu te potpuno opremljena montirati za 30-ak minuta. Zvuči doista nevjerojatno, zar ne?

Tim iza kojeg stoje domaći stručnjaci i inovatori detaljno su osmislili svaki centimetar ove impresivne građevine. Riječ je o jedinstvenom hrvatskom proizvodu koji će zasigurno oduševiti kupce kako kod nas tako i u inozemstvu jer je svaki dio osmišljen do posljednjih detalja.

Prvi potpuno opremljeni prototip sastavljen je od dva bazna modula veličine 6 x 2,5 metra, ukupne je površine 30 četvornih metara i ima sve što je potrebno u jednom domu: dnevni boravak koji je ujedno i spavaća soba, kupaonicu, kuhinju, prostor koji može biti walk-in ormar ili radni prostor i terasu. Savršeno zar ne? Stoga ne čudi što i mnoge poznate Hollywoodske zvijezde biraju ovaj dom ispred klasičnih zdanja koja već polako izlaze iz mode.

Standardizirano dodavanje modula za proširenje te mobilni temelji koje koristimo omogućava raspored prostorija po želji i nakon useljenja što znači da se kuća prilagođava vlasniku! Zahvaljujući potpunoj modularnosti i mobilnosti ona može biti površine od 30 m2 do 120 m2 i više. Prostor je uvijek idealno iskorišten zahvaljujući modularnim pregradnim zidovima koji se jednostavno demontiraju i montiraju na željeno mjesto.

Modularne kuće energetskog su razreda ‘A’ što znači da su troškovi života u njima minimalni, a izolacija je načinjena od celuloze koja je dobivena od recikliranog papira i koja osim što je ekološki održiva, jedna je od najučinkovitijih izolatora topline i buke među svim izolacijskim proizvodima. Tu je i ventilirajuća fasada koja se postavlja po cijeloj površini kuće, što znači da je omogućen nesmetan protok vlage iz kuće pa je plijesan u ovakvoj kući stvar prošlosti.

Baza modularne kuće s domaćim potpisom je statički proračunata čelična konstrukcija koja je mehanički otporna i stabilna te zaštićena od svih vremenskih uvjeta. Treba naglasiti i kako su dimenzije baznog modula od kojih se sastoji  prilagođene transportu pa se tako troškovi prijevoza i montiranja svode na minimum.

Kuća dolazi u raznim kombinacijama boja i materijala te tako čini cjelinu sa stolarijom. Stolarija se po želji izrađuje od PVC-a ili aluminija u raznim bojama s trostrukim izolirajućim staklom s ili bez roleta. Svaka namještena kuća u potpunosti je opremljena sa svim potrebnim aparatima i uređajima, TV-om, kompletno opremljenom kuhinjom, kupaonicom, ormarima i ostalim namještajem te klimatizacijom i grijanjem…

Kome su namijenjene ove kuće? Pa svima onima koji žele brzo, kvalitetno i povoljno riješiti potrebu za stambenim ili poslovnim prostorom. Cijena izloženog prototipa veličine 30 četvornih metara kreće se od 20.000 eura bez opreme, dok kompletno opremljena kuća s namještajem i svim uređajima iznosi 25.000 eura (u cijene uključen PDV). Inače, cijena kvadratnog metra dodavanjem novih modula drastično smanjuje.

Potražite više informacija ili posjetite Dane otvorenih vrata u Čakovcu (Aerodrom Čakovec, Zrinskih 2) 25. studenog od 9 sati.

tportal.hr

Podijeli