U Međimurju započelo obilježavanje Tjedna prava potrošača

U Međimurju započelo obilježavanje Tjedna prava potrošača

Podijeli

Ministarstvo gopodarstva, poduzetništva i obrta od 8. do 15. ožujka u 7 gradova (Čakovec, Slavonski Brod, Vinkovci, Pula, Zadar, Dubrovnik i Zagreb) obilježava Tjedan prava potrošača. Svjetski dan potrošača se diljem svijeta obilježava 15. ožujka, a u Hrvatskoj je započelo u Međimurju

Obilježavanju u čakovečkoj zgradi Scheier prisustvovali su resorna državna tajnica Nataša Mikuš Žigman, zamjenica župana Sandra Herman i suradnici, te mnogobrojni predstavnici Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore, građani, učenici i potrošači općenito. Središnji događaj bila je edukacija gospodarstvenika o propisima iz spomenutog područja, a nastavljeno je informiranjem građana o potrošačkim pravima.

Tijekom edukacije gospodarstvenici su se imali priliku upoznati s obvezama trgovaca, iskustvima tržišne inspekcije, digitalnom gospodarstvu u sferi zaštite prava potrošača, aktivnostima Europskog potrošačkog centra u Hrvatskoj, alternativnim rješavanjem potrošačkih sporova u praksi, informiranjem potrošača o hrani, znakovima kvalitete hrvatskih proizvoda te ulogom mjeriteljstva u politici zaštite potrošača. Visoki stupanj zaštite potrošača te educiranost o osnovnim potrošačkim pravima i obvezama predstavlja jedan od prioritetnih ciljeva svakog civilnog društva.

Podijeli