U Međimurju 2.322 nezaposlenih

U Međimurju 2.322 nezaposlenih

Podijeli

Prema podatcima čakovečke podružnice Zavoda za zapošljavanje, krajem siječnja ove godine u evidenciji su bile 2.322 nezaposlene osobe na području Međimurja, a broj nezaposlenih značajno je smanjen u odnosu na isti mjesec prošle godine, za čak 21 posto.

Ukupno su tijekom siječnja iz evidencije nezaposlenih izašle 334 osobe, a zbog zaposlenja to su učinile 224 osobe. Na temelju radnog odnosa zaposleno je 209 osoba, dok je 15 osoba zaposleno na temelju drugih poslovnih aktivnosti, poput stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa, registriranja trgovačkog društva ili obrta ili ugovora o djelu.

Evidentirano zapošljavanje na temelju radnog odnosa najčešće se realiziralo u prerađivačkoj industriji, djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, trgovini i obrazovanju.

Osim izlazaka zbog zaposlenja, iz evidencije je iz ostalih razloga sukladno Zakonu o posredovanju pri zapošljavanju brisano 110 osoba, a uglavnom zbog neaktivnog traženja posla, zbog neizvršavanja individualnih konzultacija ili neodazivanja na individualno savjetovanje.

Novčanu naknadu u siječnju ove godine koristile su 684 nezaposlene osobe ili 30 posto od ukupnog broja nezaposlenih osoba, od čega je ponovo 63 posto žena.

Podijeli