Međimurje već 45 dana bez novooboljelih, 21 dan korona free županija!

Međimurje već 45 dana bez novooboljelih, 21 dan korona free županija!

Podijeli

Međimurje je 45 dana bez novooboljelih osoba te je 21 dan korona free županija.

Ujedno, nacionalni Stožer civilne zaštite je, kako bi se ubrzao prelazak granice, pokrenuo mrežnu stranicu entercroatia.mup.hr gdje će se unaprijed moći najaviti dolazak, ostaviti svi podatci te dobiti online upute epidemiologa.

To se odnosi na Sloveniju, Mađarsku, Austriju, Češku, Slovačku, Estoniju, Latviju, Litvu, Poljsku i Njemačku. Državljani zbog zadovoljavajuće epidemiološke situacije, neće morati prilikom ulaska u Hrvatsku posebno dokazivati razlog svog ulaska, već će moći ulaziti pod jednakim uvjetima kao i prije pojave koronavirusa, ali i nadalje uz epidemiološku kontrolu i uz obavezu pridržavanja općih i posebnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Prilikom ulaska u Hrvatsku, evidentirat će se njihov ulazak uz prikupljanje dodatnih podataka, primjerice mjesto odredišta, broj mobitela i adresa elektroničke pošte, radi eventualne potrebe kontaktiranja iz epidemioloških razloga.

Za putnike koji na taj način dostave podatke, neće biti potrebno dodatno zadržavanje na graničnom prijelazu radi davanja potrebnih podataka jer će granična policija imati te podatke u sustavu.

Podijeli