Međimurje neizostavan dio 19. Festivala gibanice u Serdahelju

Međimurje neizostavan dio 19. Festivala gibanice u Serdahelju

Podijeli

U Serdahelju, jednom od osam hrvatskih sela u županiji Zala u Mađarskoj, proteklog je vikenda održan 19. Festival gibanice, manifestacija koju tamošnji mještani tradicionalno organiziraju početkom kolovoza. Festival okuplja velik broj posjetitelja i uživa međunarodni karakter upravo zahvaljujući gostima iz međimurskih općina.

Puhački orkestar Donje Dubrave pod ravnanjem Antuna Horvata otvorio je manifestaciju, a nakon pozdravnih riječi načelnika Serdahelja Stjepana Tišlera, predsjednika Hrvatske državne samouprave Ivana Gugana i dopredsjednika županije Zala Ksabe Benea, prisutne su pozdravili potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji se osvrnuo na dobre odnose i suradnju dviju županija.

Ovogodišnjem Festivalu gibanice već su tradicionalno nazočili načelnici Donjeg Vidovca i Goričana Josip Matulin i Mario Moharić, čije su sumještanke spremale gibanicu. U poslijepodnevnim satima manifestaciju je posjetio i Péter Zersnjes, parlamentarni zastupnik i državni tajnik u Ministarstvu inovacija i tehnologije koji je s predstavnicima Međimurske županije razgovarao o nastavku uspješne suradnje, posebice daljnjim koracima vezanim uz izgradnju mosta Kotoriba Mura kerestur.

Načelnik Stjepan Tišler naglasio je doprinos Međimurske županije u procesu izgradnje mosta, naročito ulogu zamjenika župana Grivca.

Podijeli