Markić potvrđen za novog šefa SOA-e, HDZ protiv

Markić potvrđen za novog šefa SOA-e, HDZ protiv

Podijeli

Daniel Markić dobio je potporu saborskog odbora za novog ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA).

Izglasala ga je oporba s Mostom, a HDZ je bio protiv.

Ostojić će se osvrnuti na nepodržavanje Markića i od strane HDZ-a.

Markić će ovime naslijediti Dragana Lozančića.

Podsjećamo, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zahtjev za njegovo razrješenje potpisala je još prije nekoliko tjedana, no Lozančić je tek u ponedjeljak dao ostavku na mjesto ravnatelja SOA-e, kako je prvi doznao N1.

Oko Markića su se usuglasili i predsjednica i premijer Tihomir Orešković, koji tjednima nije želio supotpisati ostavku bivšeg ravnatelja.

Da je upitna podrška Markiću naznačio je jutros u Novom danu i Goran Beus Richembergh, čije gostovanje možete proučiti OVDJE.

Premijer je o slučaju govorio i u intervjuu za Media Servis.

“Predsjednica je izgubila povjerenje u gospodina Lozančića i to je njezin stav. Ja sam tražio vremena da donesemo jednu pravu odluku i mislim da smo je na kraju i riješili na jedan fer način”, rekao je Orešković no na opasku kako Lozančić nije samo izgubio povjerenje već da je u zahtjevu za razrješenjem predsjednica istaknula kako se on ogriješio o zakon o sigurnosno obavještajnom sustavu, poručio: “Nisam vidio nikakve podatke i rezultate koji su to potvrdili. Tako da smo ovu odluku zajedno donijeli i idemo dalje”.

hr.n1info.com

 

Podijeli