Maras o nagodbi u Agrokoru: Nepotrebno je bilo da politika optereti proces

Maras o nagodbi u Agrokoru: Nepotrebno je bilo da politika optereti proces

Podijeli

Nakon izglasavanja nagodbe na najvećem ročištu u povijesti hrvatskog sudstva, o nagodbi vjerovnika u Agrokoru, reagiralo se u Saboru

Ovo je potvrda kvalitetne odluke Vlade Andreja Plenkovića, rekao je šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, aludirajući na Lex Agrokor. U roku od 6 mjeseci očekujem novi Agrokor, dodao je Bačić.

“Ukazuje povjerenje koje su vjerovnici dali izvanrednoj upravi, a i tekstu nagodbe koju su danas usvojili s uvjerenjem da je ta nagodba i njena provedba dobar temelj za nastavak restrukturiranja i poslovanja samog Agrokora”, kazao je Bačić.

Očekujem tužbe onih koji su nezadovoljni, pogotovo tu mislim na vlasnike malih udjela, rekao je SDP-ovac Gordan Maras.

Dodaje da je dobro da će Agrokor nastaviti s radom.

“Nepotrebno je bilo da politika, odnosno HDZ cijeli proces optereti sa svim ovim stvarima kojima smo bili svjedoci proteklih godinu i nešto dana, a to je da savjetnici zarađuju 500 milijuna kuna. Sada će i nakon ove nagodbe dobiti nagradu za uspješnost, ne samo savjetnici koji su dobili krovni posao, nego i Texo management i svi ovi koji su uključeni”, naglasio je Maras.

Ovo je kraj prvog poluvremena, sada slijede žalbe i tužbe, rekao je Branimir Bunjac iz Živog zida.

“Treba reći da je ovo danas bio samo tehnički dio, da je nagodba bila već prije postignuta dogovorom Amerikanaca i Rusa. Danas su vjerovnici samo potvrdili ono što je već unaprijed bilo dogovoreno. Ostaje nažalost gorak okus u ustima svim hrvatskim građanima, osobito onima koji su direktno uključeni u prehrambenu industriju”, rekao je Bunjac.

Lex Agrokor je promašaj desetljeća dodao je Bunjac koji zamjera što nije posegnuto za domaćim kapitalom. A Ivan Lovrinović iz stranke Promijenimo Hrvatsku kaže da imamo sigurnosni problem, a naše interese nitko ne štiti.

“Pravu nagodbu oko Agrokora u pozadini su postigle ruske banke i američki investicijski fondovi. To su geopolitički potezi. Vidjeli smo kako su veleposlanici jedne i druge države, jedni drugima ovdje prebacivali lopticu”, kazao je Lovrinović.
Podijeli