Majka djeteta s autizmom dobila otkaz jer je ‘djelovala odsutno i preplašeno‘

Majka djeteta s autizmom dobila otkaz jer je ‘djelovala odsutno i preplašeno‘

Podijeli

Majka djeteta s autizmom, na Facebooku je objavila obrazloženje raskida ugovora o radu u kojem stoji da je ‘djelovala odsutno i preplašeno‘ zbog svoje obiteljske situacije. Otkaz majci pokrenuo je raspravu o diskriminaciji roditelja djece s invaliditetom i njihovim mogućnostima u društvu.

U obrazoloženju otkaza koji je majka anonimno objavila u grupi “Pomozimo djeci s invaliditetom” između ostalog stoji da nije mogla biti posvećena svom poslu prodavačice nakon što je saznala da dijete ima trajnih zdravstvenih problema.

“Kao što je ranije navedeno, opis radnog mjesta Radnice podrazumijeva svakodnevnu komunikaciju s kupcima – klijentima Poslodavca te je potrebno da radnica u komunikaciji bude pozitivnog stava i dobro raspoložena, što radnica zbog svojih privatnih obiteljskih razloga nije u mogućnosti izvršiti”, stoji u obrazloženju.

Ovakva otvorena i izravna diskriminacija prema roditelju djeteta s invaliditetom, začudila je i zamjenicu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Miru Pekeč Knežević.

“Ako je poslodavac upoznat s obiteljskom situacijom zaposlenika, za očekivati je da mu je stalo do pomirbe obiteljskog života i poslovnih obveza radnika. Vrlo je neobično da netko daje otkaz samo na temelju ovakvog obrazloženja, to je kranje neobično, nismo se s time susretali do sada.”

Svi koji dožive ovakva ili slična neugodna iskustva, mogu se javiti Uredu pravobraniteljice.

“Mi pokušavamo, po provođenju postupka mirenja, doći do rješenja da poslodavac povuče svoj otkaz ili ukloni diskriminatorno ponašanje. U slučaju da do toga ne dođe, mi u sudskom postupku možemo djelovati kao ‘umješači‘ na strani diskriminirane osobe.”

Anonimna majka napisala je da je otkaz preboljela i zajedno sa suprugom krenula dalje. No, predsjednica Udruge roditelja djece s posebnim potrebama Put u život, Lidija Bonačić Krešić, za Media servis kaže kako je šteta što nije poduzela nešto više.

“Teret otkazivanja razloga osobno uvjetovanih otkaza je na poslodavcu. Isto tako je teret u sporovima za diskriminaciju na onome koga tužimo, odnosno on mora dokazati da nije diskriminirao. U ovom slučaju postoji sumnja na diskriminaciju, definitivno. Kad bi se svi koji su tako dobili otkaz pokrenuli, možda bi nešto i napravili.”

Poteškoća s kojima se zaposleni roditelji djece s invaliditetom susreću je bezbroj. Mnogi koriste pogodnost rada na pola radnog vremena, ali ni to nije idealno rješenje.

“Ne mogu raditi skraćeno radno vrijeme, jer im dijete ne može biti u ustanovi na programu pet sati ili šest sati…ili ga uopće ne primaju nigdje, jer kapaciteta u našim ustanovama nema. Pogotovo ako gledamo izvan velikih centara.”

Nužno zlo mnogima je, kaže Lidija Bonačić Krešić, prihvatiti status roditelja njegovatelja.

“Primanja su jako mala, 2500 kuna, što je manje od minimalne plaće. Kod tih teških oboljenja se često dogodi da dijete umre prije roditelja te se roditelj sa svojih 45 ili koliko već godina nađe cesti. Radno iskustvo nema, odnosno ima samo to njegovateljsko i on je izgubljen, postaje socijalni slučaj.”

Rješenje je, smatra, napredna mreža podrške svakoj pojedinoj osobi s invaliditetom.

“Sadržajem, količinom, primjerenošću, temama…onoliko koliko je potrebno određeno korisniku. To je ono što bi bilo ‘taylormade‘, kad krojač šiva odijelo po mjeri. Taylormadea u našem sustavu apsolutno nema.”

Podijeli