Lucija Lesjak nominirana za nagradu „Dražen Petrović“ u kategoriji za najuspješniju sportašicu!

Lucija Lesjak nominirana za nagradu „Dražen Petrović“ u kategoriji za najuspješniju sportašicu!

Podijeli

Hrvatski karate savez u 2020. godini za nagradu „Dražen Petrović“ u kategoriji za najuspješniju sportašicu nominira Luciju Lesjak!

Lucija je nominirana zahvaljujući svojim sjajnim rezultatima i to: osvojenim 1. mjestom na Svjetskom prvenstvu do 21 godine u kategoriji Ml. seniorki (Female U21) +68 kg, održanom u Santiagu, Čile od 23.-27.10.2019. godine, osvojenim 1. mjestom na godišnjoj rang listi Svjetske karate federacije (WKF ranking) te osvojenim 3. mjestom na Europskom prvenstvu do 21 godine u kategoriji Ml. seniorki (Female U21) +68 kg, održanom u Budimpešti, Mađarska od 7. – 9.2.2020. godine.

Lucija je redovna studentica 2.godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu koja na najuspješniji način spaja svoje studentske obaveze sa svojom vrlo uspješnom sportskom karijerom. To potvrđuje činjenica da je prvu godinu svojeg akademskog školovanja završila u roku i uz to osvojila 1.mjesto na Europskom sveučilišnom prvenstvu karateu EUSA Combat Championships 2019 u Zagrebu.

Nakon tog vrijednog rezultata Lucija se priprema za Svjetsko prvenstvo u Čileu na kojem usred vrlo
teških uvjeta (građanskih protesta i nereda koji se događaju u to vrijeme u Santiagu) osvaja zlato, te
tim rezultatom potvrđuje svoje 1.mjesto na rang listi Svjetske karate federacije. Svoj status potvrđuje već u veljači 2020. gdje joj finale „bježi“ za par sekundi, te osvaja broncu.

Lucija se nakon EP u Budimpešti spremala za Europsko seniorsko prvenstvo koje je trebalo biti
održano u Baku, Azerbajđan i gdje je glasila kao jedna od favoritkinja za osvajanje zlata u teškoj
kategoriji seniorki ( Female Senior +68 kg), no pandemija COVID-19 virusa je, nadamo se, samo
odgodila ovaj vrhunski rezultat za iduću godinu.

Podijeli