Ljetni kamp informatike u organizaciji udruženih snaga MIS-a i MIK-a

Ljetni kamp informatike u organizaciji udruženih snaga MIS-a i MIK-a

Podijeli

Završen je Ljetni kamp informatike koji se provodio u prostorijama Tehnološkog-inovacijskog centra Međimurje. Ove godine su se provodila tri tečaja – Moje prvo programiranje, Robotika i 3D modeliranje i ispis. Svaki tečaj brojao je dvije grupe, dok je ukupno sudjelovalo više od 80 djece.

Polaznici tečaja Moje prvo programiranje učili su o radu u osnovnim programima nakon čega su napravili svoju prvu jednostavnu animaciju i igru. Robotičari su se najprije upoznali s robotom mBotom [em botom] te shvatili da robot vidi okolinu preko nekoliko senzora koje su koristili. Kako bi robot zapravo radio nešto korisno, upoznali su se s programskim alatom mBlock te osnovama izvođenja programskog koda i programiranja kako bi polaznici bili upoznati sa skupom naredbi koje su ih dovele i do nekih složenih programa.

Tako su učenici za završni zadatak napravili program koji je pratio stazu te stao ako je naišao na prepreku. U sklopu tečaja 3D modeliranja i ispisa su polaznici naučili koristiti osnovne funkcije pomoću kojih su zajedno izradili model autića sastavljenog od nekoliko dijelova.

Također, učenici su usvojena znanja svakodnevno samostalno prikazivali na izradi nekih jednostavnijih dijelova prema nacrtu.

Podijeli